Eski Ülkü Ocakları başkanı öldürüldü, MHP ve Ülkü Ocakları sessiz kaldı

Ankara’da motosikletli bir saldırganın ateş açması sonucu başından vurulan ve hayatını kaybeden Ülkü Ocakları’nın bir önceki başkanı Sinan Ateş’in ardından MHP ve Ülkü Ocakları sessizliğe gömüldü.

Eski Ülkü Ocakları genel başkanı, Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, Ankara’da motosikletli bir kişinin düzenlediği silahlı saldırı sonucu başından vurularak hayatını kaybetti.

Ankara Valiliği bu sabah (31 Aralık) yaptığı açıklamada olayla ilgili üç kişinin gözaltına alındığını duyurdu:

“Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti faillerinden olduğu değerlendirilen 1 kişi ve olaya karışan 2 kişi olmak üzere, 3 kişi gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili diğer kişi ve faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ettirilmektedir.”

Yaşanan vahim olayın ardından MHP ve Ülkü Ocakları’ndan herhangi bir açıklamanın gelmemesi dikkat çekti; suikastla ilgili Bahçeli, MHP milletvekilleri ya da parti yöneticileri taziye ya da mesaj yayımlamadı.

Ateş’ten görevi devralan Ülkü Ocakları genel başkanı ve Ülkü Ocakları da sessiz kaldı.

Ateş, 2020 yılında akademik çalışmalarını gerekçe gösterip Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevinden istifa ederken “Bu can bu bedende oldukça emrinde olacağım” diyerek MHP lideri Devlet Bahçeli’ye bağlığını bildirmişti.

İddialara göre Sinan Ateş’in istifasının nedeni, tarihçi Yavuz Bahadıroğlu’nun attığı bir mesaja cevap olarak Twitter’dan yaptığı paylaşımların Cumhur İttifakı’nda krize neden olmasıydı. Ateş, Bahçeli’nin talebi üzerine istifa etmişti.

Mersin hesaplaşmasının devamı iddiası

İstifasından sonra Sinan Ateş’e destek veren eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Çağrı Ünel de Mart 2021’de Mersin’de bir grup Ülkü Ocağı mensubunun bıçaklı saldırısına uğramıştı. Ünel saldırıya silahını kullanarak karşılık vermiş, Emrullah Kaplan adlı ülkücüyü öldürmüştü. 

Ülkü Ocakları bu olaydan Sinan Ateş’i sorumlu tutarken, konuyu köşesine taşıyan Halk TV yazarı İsmail Saymaz, “Vur emrini verenler, Emrullah Kaplan ile üç arkadaşını Mersin’e gönderip kurşunların hedefi haline getirenler açığa çıkarılmalıdır. Vur emrine ‘Dur’ denilmezse bu kan gölü büyüyebilir” demişti.

Öldürülen Sinan Ateş’in 18 Aralık 2022 tarihli “İnancım odur ki; Mersinliler Mersin’e sahip çıkacaktır” tweet’inin bu hesaplaşma ile ilgili olabileceği iddiaları ortaya atıldı.

Öldürülmeden önceki gün İYİ Partililerle fotoğraf paylaştı

Sinan Ateş, saldırıdan bir gün önce (29 Aralık) İYİ Parti’nin kuruluş sürecinde bulunan Mahmut Korkmaz ve İbrahim Sungur ile çektirdiği fotoğrafı Instagram hesabından paylaşmıştı.

Bu fotoğrafı haberleştiren Oda TV’ye yanıt veren Ateş, “Yetiştiğimiz Ocak Ülkü Ocakları, partimiz MHP’dir” demiş, Oda TV’yi itibar suikastı yapmakla suçlamıştı.

MHP, fotoğraftan Ateş’i silip yerine başka birini yerleştirmişti

30 Mayıs 2022’de MHP’nin sosyal medya hesabından yayımlanan bir afişte, Sinan Ateş’in de bulunduğu bir fotoğraftan Ateş’in fotomontaj ile çıkarıldığı ortaya çıkmıştı.

Üç kişi gözaltına alındı

Ankara Valiliği, Sinan Ateş suikastına ilişkin üç kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

“Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti faillerinden olduğu değerlendirilen 1 kişi ve olaya karışan 2 kişi olmak üzere, 3 kişi gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili diğer kişi ve faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ettirilmektedir.”

Saldırı anından sonra çekilmiş saldırganlara ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf, Ülkü Ocakları’na yakın hesaplar tarafından sosyal medyada dolaşıma sokuldu.

Saldırıda tetiği çeken kişi olduğu iddia edilen Umut Can Çakıroğlu’nun sosyal medya hesabında MHP’li ve ülkücü olduğuna dair paylaşımlar yer alıyor. Ayrıca Çakıroğlu’nun Facebook hesabında beğendiği sayfalar arasında Ankara Ülkü Ocakları da bulunuyor.

 

Yorum Analiz Haberleri

Sosyal medyanın aptallaştırdığı insan modeli
Dünyevileşme ve yalnızlık
Cuma hutbelerindeki prangalar kırılsın
Batı destekli spor projeleri neye hizmet ediyor?
Kemalizm’e has bu Laiklik Fransa’da bile yok!