Esed Halkına Acımasız Yöntemler Kullanmayı Sürdürüyor

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Schaefer, AA'nın yayımladığı, Suriye'de insanlık suçunu belgeleyen yeni fotoğraflarla ilgili "Esed rejimi kendi halkına karşı acımasız yöntemler kullanmayı sürdürüyor" dedi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Federal Basın Merkezi’ndeki basın toplantısında, söz konusu fotoğraflarla ilgili soru üzerine, "Son yıllarda birçok kez Suriye'deki hapishanelerde korkunç suçların işlendiği yönünde bilgiler ortaya çıktı. Orada gördüklerimiz korkunç. Alman hükümeti bu konunun aydınlatılmasını bekliyor" ifadesini kullandı. 

Suriye'deki savaşın devam ettiğini belirten Schaefer, "Esed rejimi kendi halkına karşı acımasız yöntemler kullanmayı sürdürüyor. Böyle bir durumda uluslararası toplumun çözüm üretmeye devam etmesi gerekiyor ancak son yıllarda pek başarılı olunamadı" diye konuştu.

Suriye'deki sivil halka yönelik yardımların önemini vurgulayan Schaefer, 2014 bütçesinde Suriye'de yaşanan felaketi hafifletmeye yönelik çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti.

Schaefer, Suriye'de yaşanan savaşın bir trajedi olduğunu ifade ederek, "3 yıldan sonra 150 bin kişinin hayatını kaybetmesi korkunç bir gerçek. Alman hükümeti bu konuda hem siyasi hem de insani yardımla destek sağlamaya ve yaşanan acıya son vermeye çaba gösterecek. Geçen 3 yılda Suriye'deki insani felaketi hafifletmek için 300 milyon avrodan fazla maddi destekte bulunduk" ifadesini kullandı.

Suriyeli sığınmacılara en fazla desteği Türkiye, Ürdün ve Lübnan'ın yaptığını belirten Schaefer, bu ülkeleri destekleyeceklerini kaydetti. 

Schaefer, Suriye'de işlenen savaş suçları ve insan hakları ihlallerinin Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) sevk edilmesi için Fransa'nın hazırladığı karar tasarısının Rusya ve Çin tarafından veto edilmesine ilişkin,  "Rusya ve Çin'in 'hayır' oyu kullanmasını üzüntü içinde not ediyoruz. Bu veto yüzünden Uluslararası Ceza Mahkemesi konuyla ilgilenemeyecek" diye konuştu.

Fransa: Yeni savaş suçu delilleri uluslararası mücadeleye katkı sağlar

AA muhabirinin, Suriye'de insanlık suçunu belgeleyen yeni fotoğraflara ilişkin sorusunu yanıtlayan Nadal, "Yeni deliller bu konudaki uluslararası mücadeleye katkı sağlar. İnsanlığa karşı işlenen suçların cezasız kalmaması için buna ihtiyaç var. Adalet önünde sonunda yerini bulacaktır" diye konuştu.

Suriye'deki çatışmanın 4. yılında, Fransa'nın hazırladığı karar tasarısı, 13 BMGK üyesi ülkenin ''evet'' oyuna rağmen, iki daimi üye Çin ve Rusya'nın vetosu yüzünden kabul edilmedi. Bu şekilde Rusya ve Çin, Suriye'deki krizin başlangıcından bu yana BMGK'da 4. defa Suriye'yle ilgili bir tasarıyı daha veto etmiş oldu.

Suriye Haberleri

Hamas yöneticisi Nassar: “Halkını katleden Esed direnişin timsali olamaz”
Suriye’ye dönüşlerin “gönüllü” olduğundan emin misiniz?
Suriyeli aileye sınır dışı kararı!
İşgalcilerin Şam'daki hava saldırısında 16 kişi katledildi
Rusya'nın gerçekleştirdiği Etarib pazar yeri katliamının 7'nci yılı