Erzurum'dan Suriye'ye 2 Tır Yardım Malzemesi Yola Çıktı

Erzurum’da Suriye için toplanan insani yardım malzemeleri bugün 2 tırlık bir konvoyla yola çıktı.

İHH koordinatörlüğünde yürütülen yardım kampanyasına birçok kuruluş ve halk destek verdi. Yardım çalışmalarının bundan sonra da sürdürüleceği belirtildi. Yardım tırları yapılan basın açıklaması sonrasında Cilvegözü’ndeki İHH yetkilileri eliyle Suriye’ye aktarılmak üzere yola çıktı.

Yardım malzemelerinin gönderilmesi sırasında okunan basın açıklaması:

Bismillahirrahmanirrahim

Suriye’de tüm dünyanın gözleri önünde, yaklaşık 3 yıldır devam etmekte olan Baas katliamları,  yüz bini aşkın insanın yaşamını yitirmesine, yüz binlercesinin yaralanmasına ve milyonlarca insanın yerini-yurdunu terk etmesine neden olmuştur. Bu katliamlar mazlum Suriye halkını insan onuruna yakışmayan çok ağır şartlar altında yaşamaya mahkum ederken; şiddetle bastıran kış mevsimi bu şartları daha da ağırlaştırmıştır. Özellikle hastaların ve çocukların açlıktan ve soğuktan donarak öldüklerine dair sıkça haberler ve görüntüler gelmektedir.

Mazlum ve mağdur insanların yanında olmayı yükümlü kılmış bir inancın müntesipleri olarak, bizler de Suriye’de sergilenen bu vahşete seyirci kalmamak; bir nebze de olsa mazlum kardeşlerimizin yaralarını sarmak için seferber olma zorunluluğu duyuyoruz.

 Erzurum’da,  Erzurum İHH İnsani Yardım Derneği Koordinatörlüğünde, Suriye halkının mağduriyetine duyarlı sivil toplum kuruluşlarının da destek ve katkılarıyla kuru gıda, battaniye ve giysi kampanyası başlatılmıştır. Bu kampanyamızda bizleri yalnız bırakmayan hemşerilerimize, duyarlı esnaflarımıza, Üniversitemizde okuyan gönüllü kardeşlerimize ve hassaten sivil toplum kuruluşlarımıza  (Abdurrahmangazi Vakfı, Çağrı-Derneği, Erzurum İMH-Derneği, Vuslat Derneği, Yankı-Der, Özgür-Der Gönüllüleri, Sağlık Elçileri Derneği, Azam-Der ve Vefa Derneği) gösterdikleri özverili çabalarından dolayı teşekkür edip gayretlerinin ecirle bereketlenmesini Allah’tan diliyoruz. Zulüm altındaki kardeşlerimize yardım için çabalarımızı devam ettireceğimizi de belirtmek istiyoruz.

Yardım kampanyamızda toplanan

-35.000 kg. (35 Ton) Kuru Gıda

-2000 Adet Battaniye

-140 Çift Kışlık Ayakkabı

-150 Koli Muhtelif Kışlık Giysi

-350 Koli Çocuk Bezi nden oluşan yardım malzemelerimizi 2 tırlık konvoyla Reyhanlı Cilvegözü’nde bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı Bürosuna teslim edilecek; malzemeler İHH yetkilileri tarafından Suriye’ye götürülüp ihtiyaç sahibi kardeşlerimize dağıtılacaktır.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı