Rusya yine aynı alçaklığı yapıyor!

Rusya, İdlib’teki saldırılarını Çarşamba günü yapılacak görüşme öncesinde artırdı!

HAKSÖZ HABER

Rusya ne kadar güvenilmez bir devlet olduğunu uluslararası görüşmeler öncesinde attığı adımlarla kanıtlıyor. Rusya ile ortaklık yapmanın imkansızlığı Rusya’nın anlaşma masasındayken muhataplarına karşı kaba kuvvet kullanma alışkanlığında ortaya çıkıyor.

Yıllardır devam eden Soçi görüşmelerinden kim ne umut ediyor anlaşılmış değil ama Soçi’deki sürecin tekrardan başlamasına yakın kesin olan tek şey Rusya’nın hava saldırılarını artıracağı! Şundan eminiz ki İdlib’teki Müslümanların Astana görüşmeleri başlamasına yakın zaten var olan tedirginlikleri iki katına çıkıyordur.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin bölgedeki aktivistlerden edindiği bilgilere dayandırdığı habere göre geçtiğimiz gün Afrin bölgesindeki saldırıda 13 kişinin yaralandığı belirtildi. Türkiye destekli Hamza tümeninden ise 11 kişi hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında 29 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek görüşmede en önemli konu başlığı Suriye. Rusya görüşme öncesinden artan hava saldırıları ile psikolojik ve stratejik üstünlüğü ele geçirmek istiyor. Türkiye’nin bu vasatta Rusya’dan tek beklentisi “söz verildiği üzere” hava saldırılarına son verilmesi olacaktır!

Kaç senedir aynı tiyatro devam ediyor artık kimse hesabını bile tutmuyor. Rusya ile müttefiklik ilişkilerini ilerletmek isteyenler ise Rusya’nın muhatabının yüzüne gülerken arkadan mazlumları katletmek için elinden geleni ardına koymadığı gerçeğini gizlemeye çalışıyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Joe Biden ile ilişkiler noktasında çizdiği olumsuz tabloyu tüm dünyaya ilan etmesi ise Rusya’nın elini güçlendiren bir faktör olarak önümüzde duruyor. Bakalım bu sene Rusya hangi sözleri verip tutmayacak göreceğiz!

Yorum Analiz Haberleri

Ali Karahasanoğlu’ndan Ayşe Baykal’a: Yaptığınız nankörlükten çok da öte bir şey!
Eğitimde ciddiyet olmadan başarıya ulaşmak mümkün mü?
İsrail kârlı bir projeydi ve şimdi çöküyor
Trump ve Netanyahu ittifakı Suriye konusunda ayrılıyor mu?
Irkçı-faşist Le Pen'in yolsuzluk davası ve siyasi sonuçları