Ekin’den yeni kitap: Gazze - Ardu’l İzze

Rıdvan Kaya’nın Gazze direnişi üzerine kaleme aldığı kitabı Ekin Yayınları etiketi ile çıktı.

Gazze tarihe tanıklık etmeye devam ediyor. Bir tarafta yıkılırken diğer taraftan insanlığı ayağa kaldırıyor.

Rıdvan Kaya, Aksa Tufanı'nın yıldönümünde çıkan yeni eseri  GAZZE: ardu'l izze’de Gazze'nin ortaya koyduğu şahitliği okuyucu ile paylaşıyor.

"Siyonist katiller ve hamileri her şeyi yaptılar, her suçu işlediler ama hedeflerine ulaşamadılar. İşledikleri insanlık suçlarına, vahşete rağmen küçücük Gazze’de amaçlarına ulaşamadılar. Bilakis zalimlikleriyle yeryüzünün çok büyük bir kısmında Filistin davası ile dayanışma çabalarının büyümesine, küreselleşmesine sebep oldular. Aynı şekilde büyük kitlelerin, toplulukların kendilerinden ve destekçilerinden nefret etmesine yol açtılar. Filistin davası bugün 7 Ekim 2023 öncesine kıyasla çok çok büyümüş, adeta devleşmiştir.

Gazze adeta bir mucizeye ev sahipliği yapıyor. Küçücük Gazze, tüm dünyanın merkezine oturmuş durumda. Gazze’den yansıyan manzaralar, küresel güçlerin engelleme, baskılama çabalarına rağmen halkların vicdanına dokunmuş ve milyarları harekete geçirmiş halde.

Sadece Gazze’nin, Filistin’in kurtuluşu için değil dünyanın da daha adil bir geleceğe kavuşması için önemli ve ufuk açıcı bir süreçtir bu. Yüreğimize bir kor gibi düşen Gazzeli yavruların şehadetinin egemen zalimlerin barbarlık düzenini yakıp küle çevirecek küresel bir intifada ateşinin fitili olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz."

Kültür Sanat Haberleri

Siyonistlerin katlettiği her gazeteci karartılmış bir gerçektir!
Fare kadar vicdanı olmayan tiyatroculara salon yok!
Umran dergisinin Ekim 2024/362. sayısı çıktı
Genç Birikim dergisinin 267'nci sayısı “Askeri Vesayet Bitmemiş miydi?” manşetiyle çıktı
İdlib Kitap Fuarı'nın bu seneki ana teması Gazze