Doğu Türkistanlılar Çağlayan Adliyesi önünde buluştu

İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde toplanan Doğu Türkistanlılar bir basın açıklaması yaparak Çin zulmüne karşı duyarlılık, dayanışma ve adalet talebinde bulundular.

Eylemde okunan basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

Biz Çin toplama mağdur yakınları senelerdir akrabalarımız, eş dostlarımızdan haber alamıyoruz, 2017’den beri Çin hükümeti keyfi tutuklamalar ile hiçbir suçu olmayan akrabalarımızı toplama kamp, hapishanelerde tutmakta ve işkencelere maruz kalmaktadır, hatta bazıları ise maalesef oralarda hayatını kayıp etmektedir.

Biz Türkiye’de yaşayan Uygurlar Çin’in bu insanlık dışı zulmü ve soykırımın sonlandırılması, bunu gerçekleştiren Çin hükümeti yetkililerinin suçluların evrensel hak yetkisi altında cezalandırılması için 4 ocak 2022 İstanbul Çağlayan Adliyesine suç duyurusunda bulunmuştuk. Davamız sürüyor. Biz mağdurlar kamplarda tutulan masum akrabalarımızın özgürlüğüne kavuşması için tüm savcıları adalet için göreve çağırıyoruz ve Türk adaletine sığınıyoruz.

Aynı zamanda T.C vatandaşı olmasına rağmen keyfi tutuklanan kız kardeşim Mevlüde Hilal dahil olmak üzere devletimizin Uygur kökenli vatandaşlarına sahip çıkmasını, onların tutuldukları yerleri ve sağlık durumları hakkında Çinli yetkililerden bilgi alınmasını, Pekin'deki büyük elçiliğimizden yetkililerin T.C vatandaşlarını ziyaret etmesini ve biran önce onların serbest bırakılması ve Türkiye’ye dönmesi için somut adımlar atmasını talep ediyoruz. Beraberinde anne babası ve kendi T.C vatandaşı olmasına rağmen geri getirilmeyen yavrularımızın biran önce Türkiye'ye geri getirilmesini talep ediyoruz.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Muşlu Müslümanlardan Gazze'ye destek eylemi
Aziz Mahmûd Hüdayi Vakfı Gazze’ye yardımlarını sürdürüyor
15 Temmuz Şehitler Köprüsüne Filistin bayrağı asıldı
Özgür-Der Gazze’de temiz su dağıtımını sürdürüyor
Özgür-Der Gazze’de temiz su dağıtmayı sürdürüyor