Doğu Türkistan soykırımını anlatıyoruz!

​​​​​​​İstanbul’da 29 Eylül’de açılışı yapılan “Doğu Türkistan soykırımını anlatıyoruz!” temalı Resim sergisi ve Kültür tanıtım etkinliği 8 Ekim’de yapılacak kapanış programıyla sona erecek.

Çin İşgalinin 74. Yılında, İstanbul’da “Doğu Türkistan soykırımını anlatıyoruz!” temalı Resim sergisi ve Kültür tanıtım etkinliği 29 Eylül’de başlamıştı. Türkiye merkezli Uluslararası Doğu Türkistan STK’lar birliği, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB), İHH İnsani Yardım Vakfı, Erbakan Vakfı, GENÇ İDSB vb. pek çok kuruluşun desteğiyle Milli Türk Talebe birliği İstanbul Genel Merkezinde gerçekleşen etkinlikte, Çin mezaliminin yıllardır Uygur Türkü Müslümanlara uyguladığı sistematik soykırım suçlarını anlatan resim sergisi, panel ve Kültür sanat çalışmaları, Uygur giyim ve yemek kültürünün yanı sıra, bölgedeki zulmün canlı olarak tasvir edildiği anıt odalarıyla, katılımcılara Doğu Türkistan’daki mazlum halkın Zulüm kamplarında neler yaşadığı hissettirildi.

Sergi ve tanıtım etkinlikleri, 8 Ekim saat 14:00’da Milli Türk Talebe Birliği Genel merkezinde düzenlenecek kapanış etkinliğiyle sona erecek.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Muşlu Müslümanlardan Gazze'ye destek eylemi
Aziz Mahmûd Hüdayi Vakfı Gazze’ye yardımlarını sürdürüyor
15 Temmuz Şehitler Köprüsüne Filistin bayrağı asıldı
Özgür-Der Gazze’de temiz su dağıtımını sürdürüyor
Özgür-Der Gazze’de temiz su dağıtmayı sürdürüyor