Diyarbakır’dan İdlib’e Duyarlılık Çağrısı

Özgür-Der Diyarbakır Şubesi’nde her ayın ilk Salı günü gerçekleştirilen programlar dizisinin dördüncüsü yapıldı.

Fetih-Der Başkanı Yılmaz Bulat’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlik Bilgi ve Erdem Vakfı Başkanı Sezgin Narin’in selamlama konuşmasıyla başladı.

İdlib’deki son durum ile ilgili bilgi veren Bulat, durumun içler acısı olduğunu; her geçen gün daha da kötüleştiğini, yaşanan dram ve çaresizlik karşısında kelimelerin kifayetsiz kaldığını söyledi.

Bölgenin heyetler halinde ziyaret edilmesinin ve ortak çalışmalar oluşturulmasının önemi üzerinde duran Bulat, Müslümanları daha fazla duyarlılığa çağırdı.

İdlib’deki vahşetin gözler önüne serildiği sinevizyon gösteriminin de olduğu program çiğköfte ikramının ardından sona erdi.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Özgür-Der Gençliği “Hz. Peygamber ve Kültürel İnşa” kitabını değerlendirdi
Özgür-Der Gençliği Aliya İzzetbegoviç’in "Doğu Batı Arasında İslam" kitabını tahlil etti
Yıldız Teknik Üniversitesi'nde binlerce öğrenci iftar sofrasında buluştu
Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği önünde "Gazze'de insani kriz sona erdirilsin" çağrısı
İstanbul'da 2 Uygur Türkünün Çin’e iade kararı protesto edildi