Adalet Bakanlığı, Hrant Dink cinayeti davasında, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın da aralarında bulunduğu 9 kamu görevlisi hakkındaki takipsizlik kararını kaldıran mahkeme kararının "kanun yararına bozulması" istemini reddetti.
Dink ailesinin şikayeti üzerine, dönemin İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler ve 6 polis hakkında soruşturma izni istenmişti.
İstanbul Valiliği, bu kamu görevlileri hakkındaki soruşturma talebini reddetmiş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bunun üzerine konuyla ilgili takipsizlik kararı almıştı.
Dink ailesi bu kez, takipsizlik kararının kaldırılması istemiyle Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.
Mahkeme, kamu görevlileri hakkındaki "takipsizlik" kararını kaldırıldı.
Bu kez de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, takipsizlik kararını kaldıran mahkeme kararının "kanun yararına bozulması" istemiyle Adalet Bakanlığına başvurdu.
Adalet Bakanlığı ise mahkeme kararının "kanun yararına bozulması" istemini reddetti. Bakanlığın ret gerekçesinde, Dink ailesinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine ve Anayasa Mahkemesine yaptığı bireysel başvurular sonucu alınan ihlal kararlarına atıfta bulunulduğu öğrenildi.
Böylece, kamu görevlilerinin soruşturulmasının önü açılmış oldu.