Derdest Belgeselinin 2. Gösterimi Başakşehir'de Yapıldı

28 Şubat sürecinde tutuklanan ve hala cezaevinde olan Müslüman tutsakların hikayelerini anlatan, "Derdest" isimli belgeselin gösteriminin ikincisi Başakşehir'de yapıldı.

28 Şubat sürecinde tutuklanan ve hala cezaevinde olan Müslüman tutsakların hikayelerini anlatan, yönetmenliğini Kevser Çakır Demir'in, metin yazarlığını Yılmaz Çakır'ın yaptığı "Derdest" isimli belgeselin gösteriminin ikincisi Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezinde yapıldı.

Serkan Ekmen'in sunuculuğunu yaptığı program; Suriyeli hafız Vesim Kuvara'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Mealini Murat Yürükoğulları okudu. Daha sonra sözü alan Kevser Çakır Demir; 28 Şubat tahribatının birçoğunun aşıldığı bir dönemde yaşamaktayız, ancak bu sürecin aşılamayan hususlarından birinin Müslüman tutsaklar olduğunu ve ne yazık ki müslümanların bunu hakkı ile dile getiremediklerinden bahsetti.

İkinci konuşmacı Avukat Cüneyt Toraman idi; Toraman; Belgeselin başarısını dile getirdi. Ergenekon, Balyoz gibi davalardan daha önemli olmasına rağmen müslümanların davalarının yeterince dile getirilmediğini belirtti. Hayvanlar için ayaklanan insanların içeride haksız yere yatan müslümanlara aynı ilgiyi göstermediklerini söyledi.

Duyarlı Müslümanların tepkilerini mail, telefon ve sosyal medya aracıyla dile getirmeleri, gerektiğini dile getirdi. Bir afet var ise, selden insan kurtarmak yetmez, esas olan seli önlemektir. dedi. Esir ve tutsak kavramının yanlışlığı üzerinde durarak, mazlum deyiminin daha doğru olduğunu belirterek sözlerini tamamladı. Daha sonra söz alan Osman Erdemir’in kardeşi Ramazan Erdemir ise;

24 yıldır cezaevinde olan ve hasta Müslüman mahkumların salıverilmemeleri haksızlığından bahsetti. Belgeselin gösteriminden önce söz alan son konuşmacı ise, Ramazan Kayan; organizasyon için teşekkür ederek söze başladı. "28 Şubat zulmünden bizde nasibimizi aldık. Bizim ailemizde yargılanmayan 80 yaşındaki annemizdi." dedi.

Davetli olduğu bir cezaevindeki konuşmasından pasajlar dile getirdi; "Cezaevinde bulunanlardan affımı istedim. Zira Allah'ın bize nasip ettiği hidayeti onlarla paylaşamadığımız için onlar ceza evine düşmüşlerdi." dedi.

"Yalnız bu ülkede değil, İslam coğrafyasının birçok yerinde binlerce Müslüman "Rabbimiz Allahtır" dedikleri için mahpus olmuşlardır. İşte bu yüzden yeni eylem planı yapmalıyız. İnşallah 'Derdest' belgeseli bir başlangıç olur" dedi.

Kapanış konuşmasını ise, Av. Mehmet Alagöz yaptı; Alagöz; Derdestin yakalama, tutuklama ve alıkoyma anlamına geldiğini ve  ayrıca biz bugün devam eden davalar için de kullanmaktayız dedi. Müslümanlara karşı açılan davalara yeterli ilginin olmadığı bir zaman diliminde 'Derdest' belgeseli hayırlara vesile olur diyerek ve katılanlara teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Suriye devrimi ve Gazze konuşuldu
"Sürünün İçinde Dijital Dünyaya Bakışlar"
Başakşehir’den Gazze direnişine bin selam!
Adana Özgür-Der’de “Emperyalizm ve Siyonizm İlişkisi” konferansı düzenlendi
Özgür-Der Gençliği “İslami Perspektiften Psikoloji” kitabını değerlendirdi