Davutoğlu'ndan DEVA Partisi ile birleşme mesajı

Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, DEVA Partisi ile birleşme görüşmelerine ilişkin konuştu. "Biz her formüle açığız ama DEVA ile olması gereken birleşmedir.” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yeni yasama yılının açılışına katıldı. Birleşimin ardından düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, DEVA Partisi ile birleşme görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Biz her formüle açığız ama DEVA ile olması gereken birleşmedir. Birinci önceliğimiz oydu. DEVA Partisi, 'birleşmedense grup' deyince DEVA Partisi'nin kongresini bekleme kararı aldık. Siyasette hiçbir süreç bitmez" dedi.

Davutoğlu, DEVA Partisi ile birleşme görüşmelerine ilişkin şunları söyledi:

"Netleşmesini çok istedik. İyi niyetle de Sayın Babacan'la görüştük ama kendisi kamuoyuna birleşme dediği için birleşme odaklı bir görüşme yaptık biz. Bizim grubumuz var zaten şu anda, o grup devam ederken yeni bir grup çalışması çok uygun değil ama birleşme... Çatı gruba da hazırız ama bizim şu anda grubumuz olan Saadet Partisi'yle ve diğer partilerle konuşulması lazım. Biz her formüle açığız ama DEVA ile olması gereken birleşmedir. Birinci önceliğimiz oydu. O konuda DEVA Partisi, 'birleşmedense grup' deyince DEVA Partisi'nin kongresini bekleme kararı aldık. Sonrasında bakacağız. Siyasette hiçbir süreç bitmez."

Haber Haberleri

DEM Parti lideri ile tokalaşan Bahçeli: Yeni bir döneme giriyoruz; ülkemizde barışı sağlamak lazım
CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün partisinden istifa etti
Türkiye heyeti Katil Netanyahu konuşurken salonu terk etti
Ankara’daki STK’lar “Filistin’e Destek Yürüyüşü” gündemiyle toplandı
Türkiye'den İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına tepki