Çürüme sınır tanımıyor!

BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın düğününe BDDK tarafından denetlenen banka temsilcileri de davet edildi. Ortaya çıkan görüntü ise düğün merasimi maskesiyle yolsuzluktan başka bir şey değildi!

HAKSÖZ HABER

AK Parti ile MHP’nin ittifakı ortaya oldukça kaotik bir görüntü çıkarttı. İktidara geldiği süreçte ekonomik yolsuzluk başta olmak üzere emniyet ve yargıdaki sorunları çözmek için yoğun mesai harcayan AK Parti adından da anlaşılacağı üzere adalet ve kalkınma misyonuna odaklanmıştı.

Türkiye’ye çağ atlatan işleri gerçekleştiren AK Parti süreç içerisinde bizzat Genel Başkanı tarafından yapılan saptamalarla özeleştiri verdi. “Metal yorgunluğu” nitelemesi bazı işlerin yolunda gitmediğinin kanıtıyken son olarak yerel seçimlerde  AK Parti tarihinin en büyük hezimetini yaşadı. MHP ile ittifak kurduğundan beri yolunda gitmeyen işler AK Parti’nin MHP’lileştiği bir vasat çıkarttı ortaya.

MHP’ye yakınlığıyla tanınan BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın düğünündeki görüntüler ise çürümenin boyutlarını gösterdi. Adı “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme” olan kurumun başkan yardımcısı kendi düğününe denetlemekle yükümlü olduğu banka temsilcilerini de davet etti. Banka temsilcileri gazeteci Timur Soykan’ın aktardığına göre düğünde takı olarak takılacak miktarı belirlemek için kendi aralarında istişare ettiler. Yüzbinlerce TL değerindeki takılar damada ve eşine takıldı…

BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın "maddi refah sağlayacak katkı" istemenin kolay ve “legal” yolunu bularak tarihe geçti bile. Kameralar önünde MHP’li milletvekillerinin katılımıyla gerçekleşen düğün meşruiyetini kendisinden alıyor. Takı takmak için saatler süren sıraya giren banka temsilcileri bu “nazik” daveti kabul etmemeleri durumunda başlarına gelebilecekleri biliyor olmalıydılar… Düğüne AK Parti’den katılan tek isim ise eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu.

Çürümenin sınır tanımadığının ifadesi olan bu düğün Türkiye’de artık devlet yetkilerinin makamlarını kişisel çıkarları için kullanmayı aleni bir şekilde yapabildiklerini gösteriyor. Bir kere daha geçmiş olsun Türkiye!

Yorum Analiz Haberleri

Küçük sorunları bırakıp Gazze ve Lübnan'daki vahşete odaklanalım!
Suçun önlenmesi noktasında yargı mı suçlu emniyet mi yoksa Meclis mi?
Batı emperyalizminin desteklediği "İslam devleti"
Katil İsrail karşı insanlık ittifakı inşa edilmeli
İsrail teknoloji şirketlerinin en büyük güvenlik açığıdır