Cumhurbaşkanı Erdoğan Asya turunun son durağı Pakistan'da

​​​​​​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asya turunun son durağı olan Pakistan'a geçti. Erdoğan, Endonezya'nın ardından resmi temaslarda bulunmak üzere Pakistan'ın başkenti İslamabad'a gitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 yıl aradan sonra Pakistan’a resmi ziyaret gerçekleştiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, İslamabad Nur Khan Hava Üssü'nde, Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zerdari, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Pakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Senatör Mohammad Ishaq Dar, Pakistan Savunma Bakanı Khawaja Asif, Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari'nin kızı Aseefa Bhutto Zerdari, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi İrfan Neziroğlu ve eşi Emine Neziroğlu ile diğer yetkililer karşıladı.

Çok sayıda ikili anlaşma imzalanacak

Başbakanlık binasında yarın Pakistan Başbakanı Şerif ile ikili görüşme gerçekleştirmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Yedinci Toplantısı'na katılması öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Şerif ile anlaşmalar için yapılacak imza törenine ve ortak basın toplantısına katılması planlanıyor.

Türkiye-Pakistan İş Forumu'na katılacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari ile Cumhurbaşkanlığı binasında ikili görüşme gerçekleştirmesi öngörülüyor.

Pakistan Haberleri

Pakistan'da bir camiye düzenlenen bombalı saldırıda 4 kişi yaralandı
Pakistan'daki tren saldırısı: 155 yolcu kurtarıldı
İHH'den Suriye'deki 22 bin 504 aileye kış yardımı
İslam alimi Mevlana Hamidul Hak Hakkani şehit oldu
Pakistan'da Hakkaniye Medresesi'ne bombalı saldırı