Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana’da yaşanan polis şiddetini neden gündemine almadı?

Adana’da Furkan Vakfı gönüllerine dönük uygulanan polis şiddetinin yankıları devam ediyor. Birçok sivil toplum kuruluşu ve siyasiden yaşananlar konusunda ilgili polislerin cezalandırılması ve meslekten ihraç edilmesi gerektiği ifade edildi.

HAKSÖZ HABER

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana’da yaşatılan polis şiddetine dair açıklama yapmayarak tepki vermemesi tepki çekiyor.

Adana’da yaşanan polis şiddeti basına yansımış, kameralar önünde polisin protestoculara orantısız şiddet uyguladığı görülmüştü. İlgili polisleri savunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli şiddet uygulayan “polislerin alınlarından öptüğünü” belirtmiş ve yaşananları normal ve gerekli bir durum olarak gördüğünü ifade etmişti.

Furkan Vakfı’nın iktidara yönelik ipe sapa gelmez eleştirileri ve söylemleri kamuoyunun tepkisini çekmesine rağmen, temel bir hak olan protesto gösterisi düzenlemeleri sorun teşkil etmemişti. Ancak İçişleri Bakanlığına bağlı Adana Emniyetinde görevli kimi polisler protestocuları kışkırtmaya çalışmış, hakaretler ederek küçük düşürmeye çalışmış ardından da coplar ve biber gazı eşliğinde göstericileri ağır yaralamıştı.

Darp görüntüleri basına yansıyan polis memurlarının ve ilgili amirlerin görevine son verilmesi talep edilmiş ancak iktidardan bu konuya dair sadece “ilgili kişiler soruşturulacaktır” yanıtı gelmiş üstelik Adana Valiliği’nin yaptığı açıklamada olay 2 polisin aşırılığı olarak yorumlanarak polislerin göstericiler tarafından yaralandığı iddia edilmişti.

Bu durum karşısında tedirginlik hisseden kamuoyunda, ‘polisin kameraların önünde yaptığından daha kötüsünü kameraların olmadığı ortamlarda yapabileceği’ endişesi doğmuştu.

Aşırıcı ve şiddet yanlısı MHP liderinin söylemlerine karşı birçok muhalif parti ve hukukçudan tepki gelmişti. Özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan polisin tavırları nedeniyle ‘gereğinin yapılacağı’ açıklaması bekleniyordu. Ancak İçişleri Bakanı Soylu, "Tüm tahrik, hakaret ve istismara rağmen orantısız güç uygulamak, bizim yöntemimiz olmamalı idi" diyerek sadece soruşturma açılacağını ifade etmişti.

Adalet beklentilerinin arttığı kamuoyunda “hızlı ve net çözümler” beklenirken yargının ve bürokrasinin hantal ve şeffaf olmayan tavırlar sergilediği görülüyor.

İktidarın lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da polisin eylemlerine karşı harekete geçilmesi, sorunlu ve sorumlu olan polislerin ihraç edilmesine dair beklentiler oluşmuştu. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tokat’ta dün yaptığı açılışlarda gündeme dair değerlendirmeler yaparken, polis şiddetini gündemine almaması beklentileri boşa çıkardı.

Şeffaflık sözü veren iktidarın son dönemde gelişen olaylar karşısında tutuk ve kadük tavırlar içerisine girmesi endişe uyandırıyor!

Yorum Analiz Haberleri

İşgal edilen zihinler
AK Parti ve MHP’nin gençlik teşkilatları Filistin davasının neresinde?
Metalaşan değerler ve ahlaki çözülme
İslam düşmanları neden Müslüman mezarlığına defnediliyor?
Geçmişimiz ve unutma sorunu