Çorum’da Suriye ve Filistin Yararına Kermes

Suriye ve Filistin yararına Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bahçesine bu gün bir kermes kuruldu.

Suriye ve Filistin yararına Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bahçesine bu gün bir kermes kuruldu. Kermesin yansıra birde Suriye ve Filistin tanıtım standı açıldı.

Kermes hakkında bilgi veren İHH Çorum temsilcisi Selim Özkabakçı şunları söyledi:

“Öğretim üyelerinin ve Fakülte talebelerinin yoğun ilgi gösterdiği kermes, Çorum İHH gönüllüsü ve Hitit Üniversitesi Suffa Kulübü üyesi talebe kardeşlerimiz tarafından organize edildi. İki gün açık kalacak kermesin geliri İHH aracılığı ile Suriye’de ve Filistin’de açlık çeken kardeşlerimize gönderilecek.

Kermes türündeki organizasyonların bir amacı da Suriye ve Filistin konusunun gündemden düşmeye başladığı şu günlerde zor durumda olan kardeşlerimizi gündeme taşımak ve halkımızın duyarlılığını artırmaktır.

Suriye’ye şu ana kadar Çorum’dan üç tır yardım gönderdik. Şu an için yarım tır gıda yardım malzememiz hazır bunu bir tıra tamamlayıp inşallah Suriye’ye yola çıkartacağız.

Duyarlılık gösterip bu çalışmalara emek veren, destek olan tüm gönüllü kardeşlerime ve Çorum Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yöneticilerine teşekkür ediyorum. Allah Razı Olsun.”

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı