Çorum: Uluslararası sistem ahlaken, fikren ve fiilen çökmüştür!

Çorum Filistin Platformu tarafından İsrail’in 7 Ekim’den bu yana bir yıldır süren Filistin’deki saldırılarını protesto etmek amacıyla “Soykırıma İsyan Filistin’e Destek Yürüyüşü” düzenlendi.

Yürüyüşte açıklama yapan Filistin Platformu Başkanı Av. Hüseyin Kılıç, Siyonist İsrail’in tam 1 yıldır soykırım yaptığını hatırlatarak, “Ne yazık ki dünya kör, dünya sağır, dünya suskun. Dünyanın bu suskunluğu çoğu çocuk ve kadın kırk iki binden fazla insanı katleden, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri dahi bombalayan soykırımcıyı, kandan beslenen katil sürüsünü gittikçe cesaretlendiriyor. Çocukları öldürmeyi inançlarının gereği sayan devlet görünümlü terör örgütü emperyalist sistemin koruması altında bölgeyi kan gölüne çeviriyor ve soykırım siyasetini bütün bölgeye yayıyor” dedi.

Tarihin hiçbir döneminde ve dünyanın hiçbir yerinde katilin, soykırımcının bu kadar desteklendiği başka bir örnek olmadığını ifade eden Av. Hüseyin Kılıç,  Batılı emperyalist güçler İslam’a ve Müslümanlara olan düşmanlıklarını İsrail denen Siyonist katil çete eliyle gerçekleştiriyor. Söz konusu Müslümanlar olunca bugüne kadar iddia ettikleri demokrasi, insan hakları, özgürlük gibi bütün kavramları yok sayılıyor. Bir düşünün, kendilerinin dışındakilere “insanımsı” diyebilecek kadar insanlıktan çıkmış bir ırkçı bir rejim ve inançla karşı karşıyayız. Aklın, idrakin ve vicdanın rafa kalktığı bu kör bir inanç emperyalizmin desteği ile dünyayı bir cehennem çukuruna sürüklüyor” diye konuştu.

Basın açıklaması Çorum müftüsü tarafından yapılan duanın ardından sona erdi.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze ile dayanışma yürüyüşü yapıldı
Bingöl'de, binlerce kişi Aksa Tufanı’nın birinci yıl dönümünde yürüdü
Aksa Tufanı'nın yıldönümünde on binlerce Diyarbakırlı Gazze'ye desteğini haykırdı
Amasya’da birinci yılında Aksa Tufanı selamlandı!
Bartın’dan Aksa Tufanı’na selam…