Çillioğlunun İntihar Mektubundaki İmza Sahte

Albay Çillioğlu'nun ölümüyle ilgili sır perdesi aralanıyor... Kriminal raporuna göre intihar notundaki imza, Çillioğlu'na ait değil.

 

Çillioğlu davasında önemli gelişme...

Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürüttüğü 1994 yılında lojmanında ölü bulunan Kazım Çillioğlu'nun intihar etmeden önce yazdığı iddia edilen notun altındaki imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın Diyarbakır Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderdiği "Bu, Türklüğün var olma mücadelesidir. Bir an önce geniş kapsamlı düşünmeliyiz." ifadeleri bulunan notun da Çillioğlu'na zorla yazdırıldığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Lojmanında ölü bulunan ve intihar ettiği öne sürülen eski Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümüyle ilgili çarpıcı bir bulgu daha elde edildi. 17 yıl sonra yapılan otopsi sonunda saçında arsenik, kaburgasında kırıklar bulunduğu ortaya çıkan, olay yeri tespit tutanağına silahın seri numarasının yazılmadığı, ölümüyle ilgili idari soruşturma yapılmadığı belirlenen Çillioğlu'nun intihar notunda da cinayet şüphesini güçlendiren bulgular elde edildi.

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, "Bu, Türklüğün var olma mücadelesidir. Bir an önce geniş kapsamlı düşünmeliyiz." ifadeleri bulunan notu incelenmesi için Diyarbakır Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderdi. Notun yazılı bulunduğu kağıt üzerinde yapılan incelemede fluaj (yazı izi) olduğu belirlendi. Yani aynı yazının kağıt üzerindeki başka bir kağıda yazılmaya çalışıldığı, notun yazılı bulunduğu kağıtta kalem izlerinin bulunduğu tespit edildi. İntihar notunun zorla yazdırılmış olabileceği değerlendirildi. Ayrıca intihar notu üzerindeki imzanın da Kazım Çillioğlu'na ait olmadığı saptandı.

OĞUL ÇİLLİOĞLU'NUN BAŞVURUSU ÜZERİNE MEZARI AÇILDI

Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken 1994 yılında lojmanında ölü bulunduktan sonra dış otopsisi yapılarak ''intihar ettiği'' sonucuna varılan Kazım Çillioğlu ile ilgili soruşturma dosyası, oğlu Gökhan Çillioğlu'nun müracaatı üzerine yeniden açılmıştı.

Gökhan Çillioğlu, 2010 yılı sonunda savcılığa başvurarak babasının suikast sonucu öldürüldüğünü ileri sürmüştü. Ailenin başvurusu üzerine Erzurum'a gönderilen dosya, savcılık incelemesinin ardından görevsizlik kararı verilerek Malatya'ya gönderilmişti.

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, mezarı açılan Çillioğlu'na yapılan otopside kafatasındaki saç köklerinde arseniğe rastlanmış, kürek kemiğinde kurşun yarası olduğu tespit edilmiş, kaburgalarında kırılma olduğu belirlenmişti.

 

 

Haber Haberleri

Suriye yeni bir hikayeye başlarken bize düşen sorumlulukların farkında olmalıyız!
Sistematik bir katliamı "Bahane" olarak görme hezeyanı
Türkiye’deki Suriyeli muhacirler Halep’e dönmeye başladı
Şeyho Duman vefat etti
BM temsilcisine Hamas protestosu