Çeçenistan'da Rus askerlerine pusu

Çeçenistan'ın başkenti Cevherkale (Grozni) yakınlarında düzenlenen saldırıda en az bir Rus askerinin öldürüldüğü bildirildi.

Çeçenistan'ın başkenti Cevherkale (Grozni) ve Argun kenti arasında Rus askeri konvoyunu hedef alan saldırıda ölen ve yaralanan askerler olduğu ifade edildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre saldırı 24 Ekim günü öğle saatlerinde gerçekleştirildi. Cevherkale yakınlarındaki Çeçen köyleri Churt-togi ve Berkat-Yurt arasındaki yolda silahlı bir grup, Rusya Ulusal Muhafızları'na ait bir Ural askeri kamyonete pusu kurdu.

Rus kaynaklarına göre askeri kamyonete açılan ateş sonucunda bir Rus askeri öldürüldü, bir diğeri ise ağır yaralandı. Saldırıyı düzenleyen kişiler bölgeden kayıp vermeden ayrılmayı başardı.

Yerel kaynaklar, Rus güçlerine Cevherkale yakınlarında gündüz vakti düzenlenen saldırının Rus birliklerinde ve Rus destekli Ramazan Kadirov yönetiminde endişeye yol açtığını ifade etti.

Öte yandan Kadirov yönetiminin bölgedeki güvenlik önlemlerinin artırılması yönünde talimat verdiği ve saldırıyla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, bölgede görev yapan trafik polisleri dahil olmak üzere tüm kolluk güçlerinde seferberlik başlatıldı. Rus istihbarat servisi FSB'nin de Kadirov yönetimine saldırıyı düzenleyenlerin derhal bulunması talimatı verdiği iddia edildi.

Saldırının düzenlendiği bölgede yaşayan halkta toplu gözaltı ve cezalandırma endişesi yaşandığı belirtildi.

12 Ekim akşamı da Çeçenistan'in batı komşusu İnguşteya'nın başkenti Magas'ta düzenlenen silahlı saldırıda güvenlik güçlerinden 3 kişi öldürülmüştü.

Kaynak: Mepa News

İslam Dünyası Haberleri

Mali cuntası yeni bir sivil katliam yaptı
Mali'de Rus askerleri ve ordu güçleri 15 sivili katletti
Arap ülkelerinden Hamas lideri Sinvar için taziye mesajları
Burkina Faso'da bir köye düzenlenen saldırıda en az 100 kişi hayatını kaybetti
Güney Afrika bölgesinde kuraklık nedeniyle 68 milyon kişi yardıma muhtaç