Çapa Tıp Fakültesinde Gazze ve Suriye Kermesi

İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi’nde Suriye ve Filistin’le Dayanışma Standı Kuruldu.

İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi Sosyal Sorumluluk Kulübü üyesi öğrenciler, 20-23 Kasım tarihleri arasında, okullarında Suriye ve Filistin halklarıyla dayanışma standı kurdu. Dört gün boyunca kurulan stantta, geliri Suriye ve Filistin’deki kardeşlerimize gönderilmek üzere, kitap, rozet, tişört vs. satışı yapıldı. Standı ziyaret edenler Suriye ve Filistin meseleleriyle ilgili bilgilendirildi. Faaliyetin ikinci ve üçüncü günlerinde, kurulan standa kermes eşlik etti. Çeşitli yiyeceklerin satıldığı kermes, öğrenciler, üniversite çalışanları, hastalar ve hasta yakınları tarafından büyük ilgi gördü. Toplanan yardımlar İHH aracılığıyla Suriye ve Filistin’e gönderildi.

Son gün, Filistin Dayanışma Derneği (FİDDER)’nden Muin Naim, standı ziyaret etti. Katılımcılarla gerçekleştirdiği söyleşisinde, Filistin’de olup bitenlerle ilgili bilgilendirmede bulundu. Filistinli direnişçilerle Suriyeli muhaliflerin aynı mücadelenin neferleri olduğunu belirtti. Filistin halkıyla Suriye halkının bir farkının bulunmadığına işaret eden Naim, tüm Müslümanların kardeş olduğunu vurguladı.

Faaliyet boyunca Suriye ve Filistin bayrakları İstanbul Tıp Fakültesi’ni süsledi. Dört gün süresince, Çapa semalarında yankılanan ezgiler ve marşlar eşliğinde duygulu bir atmosfer yaşandı. Üniversite öğrencileri, diğer katılımcılarla beraber Suriye ve Filistin’deki kardeşlerimize selam gönderdi. Onlar ve dünyanın muhtelif yerlerinde yaşayan tüm mazlumlar için dualar edildi. İsrail terör devleti ve katil Baas rejimi başta olmak üzere bütün dünya zalimlerine karşı duruş bir kez daha gösterilmiş oldu. 

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı