Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyükşehir yasasının özü itibarıyla doğru bir kanun olduğunu, Türkiye'nin bu anlamda çok önemli bir adım attığını söyledi.
Terör olsun veya olmasın büyükşehir yasasıyla birlikte yaşanan bir tecrübe olduğunu ve bu tecrübe sonucunda yeniden düzenlenmesi gereken hususlar olabileceğini düşündüklerini ifade eden Yılmaz, "Bu konuda henüz hükümete gelmiş bir taslak yok ancak çalışmalar var, değerlendirmeler var. Belli bir olgunluğa eriştiği zaman hükümet düzeyinde de bu konular tartışılıp gerekli adımlar atılacaktır" diye konuştu.
Yeniden düzenlenmesi gereken hususların neler olduğuna ilişkin soru üzerine Yılmaz, şunları söyledi:
"Henüz olgunlaşmış, hükümet düzeyine gelmiş bir konumda olmadığı için tek tek detaylarına girecek durumda değiliz. Büyükşehirler tüm mülki sınırlardan sorumlu olunca belli oranda kapasite eksiklikleri, bütün ile hizmet etme noktasında bazı sıkıntılar oluştu. Bunlarla ilgili kapasiteyi geliştirici çalışmalar yapılması gerekiyor. Belli düzenlemeler gerekiyor. Diğer taraftan valilikler bünyesinde Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı birimlerinde yine belli sıkıntılar oluştu. Kendi bütçeleri olmadığı için belli konularda hızlı hareket edemediler. Valilikler bünyesinde kalan birimlerle ilgili, bunlara bütçe ve hükmü şahsiyet tanıma noktasında bir ihtiyaç ortaya çıktı gibi görünüyor. Bütün bunlar olgunlaşıp hükümet düzeyine geldiği zaman daha detaylı bir şekilde ele alınacaktır."