Mahmud Batuk'un giriş konuşmasını yaptığı programda belgesel gösteriminin ardından Çakır, 28 Şubat dönemi ve belgeseli neden çektiği ile ilgili kısa bir sunum yaparak katılımcıların yönelttiği soruları cevaplandırdı.
28 Şubat post-modern darbesi birçok alanda aşılmış ve hükmü kaldırılmış olsa da hala o dönem gerçekleştirilen adaletsiz yargılamalardan dolayı cezaevlerinde bulunan, tahmini sayıları altıyüzü aşan Müslüman kardeşimizin olduğuna dikkat çeken Çakır; Müslümanların adaletin ikamesi noktasında önemli bir sorumluluk taşıdıklarını ve Derdest belgeselinin bu sorumluluğunun bir ürünü olarak oluşturulduğunu dile getirdi.
Çakır, görsel yayınların topluma daha kolay nüfuz ettiğine ve daha etkileyici olduğuna dikkat çekerek Müslümanların sosyal medya, sinema gibi alanları bilinçlendirme araçları olarak kullanması gerektiğini ifade etti.
Çakır, belgeselin duygusal bir aktarımdan ziyade Müslüman tutsakların özgürlüklerinin sağlanması talebi/amacı taşıdığını belirterek sözlerini sonlandırdı.
Gösterim, gelecek programlar hakkında bilgi verilmesinin ardından sona erdirildi.