Bülent Yıldırım İnsan-Der Konferansında Konuştu

İHH insani yardım vakfı başkanı Bülent YILDIRIM Tatvan İnsan Der tarafında düzenlenen programlara katılmak için Tatvan’a geldi.

İHH insani yardım vakfı başkanı Bülent YILDIRIM Tatvan İnsan Der tarafında düzenlenen programlara katılmak için Tatvan’a geldi. İlk önce Tatvan İmam Hatip lisesi öğrencileriyle bir araya YILDIRIM, daha sonra Bitlis'teki dernek ve vakıfların temsilcilerinin katıldığı programa katıldı. Programda gündemi değerlendiren Bülent YILDRIM, Müslümanların kendilerine verdikleri destek ve dualarla dünyanın her yanında bulunan Müslüman ve mazlumlara yardımlar ulaştırdıklarını söyledi. Özellikle İHH’nın tırlarına yapılan operasyondan sonra yardımların daha çok arttığı belirtti. İHH’nın, Yahudi lobisi ve yandaşları tarafından karalanmaya çalışıldığını ve isimlerinin terör listesine koyulmaya çalışıldığını söyledi.

Bülent YILDRIM, daha sonra Tatvan Kültür merkezinde halka açık olan bir programa katıldı. Salonun hınca hınç dolu olduğu programı Tatvan İnsan Der üyesi Kazım KOÇ sundu. Önce Kur’an’ı kerim ve meali okundu. Ardından İHH insani yardım vakfını tanıtan bir slayt gösterimi yapıldı. Daha sonra İHH insani yardım vakfı başkanı Bülent YILDIRIM bir konuşma yaptı.

YILDIRIM, Mavi Marmara eyleminin tarihi bir önem arz ettiğini, tüm dünyaya Siyonist İsrail gerçek yüzünün bu eylemle tüm dünyaya duyurduklarını söyledi. Allah o gün gemide olanlara cesaret Siyonist askerlere de korku vermişti. Bizler bunun şahidi olduk ki Yahudiler çok korkak bir halktır. Bütün silahlı güçlerine rağmen Mavi Marmara’da bulunan silahsız Müslümanlardan çok korktuklarını belirtti.

Bülent YILDIRIM konuşmasında dünyada Müslümanların çok zor anlar yaşadığını, yaklaşık 200 milyon yetimin olduğunu bu nedenle bizlere çok büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti. Dünyanın bir çok yerinde insanlara yardımlar ulaştırdıklarını; okullar, hastaneler, camiler, çeşmeler ve evler yaptırdıklarını söyledi. Yakın zamanda Suriye Kürdistanı’na bölgesine 100 tırlık bir yardım kampanyasını başlatacaklarını belirtti.

Bülent YILDIRIM, konuşmasının sonunda "yediğimiz her lokmada fakirlerin ve yetimlerin hakkının olduğunu, bundan sonra başta çevremizdekiler olmak üzere, dünyadaki fakirlere ve yetimlere olan ilişkilerimizi tekrar gözden geçirerek daha dikkatli ve bilinçli davranmak zorundayız. Tüketim kültürümüzü gözden geçirerek israftan kaçınmalıyız" dedi

Sinan Kıranşal / Haksöz Haber

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı