“Bu dünya bizim” çevre etkinliği

Dünya Günü nedeniyle İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çiğli İlçe Müftülüğü ve İzmir Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği İKÇÜ İslami İlimler Fakültesinin öncülüğünde Çiğili “Bu Dünya Bizim” Etkinliği organize etti

Katılımcılar Çiğli Hoca Ahmed Yesevi Camisi önünde buluşup üç kola ayrılarak daha temiz bir dünya için bir mıntıka temizliği gerçekleştirdi. Etkinlik sonrasında bir basın açıklaması yapıldı ve “Daha Yaşanır Bir Dünya İçin El Ele” sloganı ile program sona erdi.

Doç. Dr. Murat KAYACAN tarafından okunan basın açıklamasının tam metni:

Bugün 22 Nisan 2022 Dünya Günü. İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çiğli İlçe Müftülüğü ve İzmir Uluslararası Misafir Öğrenci Derneği olarak İKÇÜ İslami İlimler Fakültesinin organize ettiği UBSS-2022-01 numaralı sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir araya geldik; çünkü gezegenimizi seviyoruz çünkü dünya bizim yuvamız. Biz inanıyoruz ki gezegenimizi daha mutlu bir yer haline getirebiliriz. Yaşanabilir bir dünya için evimizi yani dünyamızı koruyabiliriz. Bu konuda öğretim üyeleri, öğretmenler, din görevlileri, öğrenciler ve diğer gönüllü kardeşlerimiz olarak bizim de yapabileceğimiz şeyler var.

Bereketli Ramazan ayının bu güzel gününde Çiğli Hoca Ahmed Yesevi Camisi önünde buluşup üç kola ayrılarak ve hijyen kurallarına da dikkat ederek bir çevre temizliği etkinliği gerçekleştirdik. Amacımız, yüce Allah’ın verdiği bu dünya nimetinin farkında olduğumuzu göstermek ve bu nimeti koruma görevimizi yerine getirerek şükretmekti. Hamdolsun amacımız gerçekleşti.

Covid-19’un yayılmasını engellemek için evlerimize çekildiğimizde dünyayı ve kendi sağlığımızı düşünmek için çok zamanımız olmuştu. Aslında insan sağlığının doğa ile doğru orantılı olduğu zaten biliniyor olsa da insanoğlu ne yazık ki kendi çıkarları uğruna dünyanın bir nimet olduğunu unutmaya eğilimli.İşte biz “unutanlardan” olmadığımız için bugün buradayız. Biz inanıyoruz ki dünyamızı korumak, imar etmek, aynı zamanda ahiretimiz için de çalışmak demektir.

Biz proje kapsamındaki bu etkinliğimizi gerçekleştirme suretiyle diyoruz ki sadece eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yaygın eğitim alanlarında değil, sosyal sorumluluk faaliyetlerinde de öncü olmalıyız. İnanıyoruz ki bizim örneklik sergilememiz, toplumun diğer kesimlerini de dünyamızı koruma açısından harekete geçirecektir.

Bu vesileyle dünyamızı koruma konusunda duyarlık gösterip günün bu saatinde güneşin altında daha yaşanır bir ortam oluşturmaya çalışan siz katılımcılara teşekkür ediyor, içinde bulunduğumuz mübarek ay vesilesiyle de yüce Allah’tan oruçlarınızı tamamlamayabilmenizi ve Ramazan Bayramı’na da sağlıklı ve mutlu bir şekilde kavuşabilmenizi niyaz ediyoruz.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Özgür-Der Gazze’de sıcak yemek ve temiz su dağıtımı gerçekleştirdi
Muşlu Müslümanlardan Gazze'ye destek eylemi
Aziz Mahmûd Hüdayi Vakfı Gazze’ye yardımlarını sürdürüyor
15 Temmuz Şehitler Köprüsüne Filistin bayrağı asıldı
Özgür-Der Gazze’de temiz su dağıtımını sürdürüyor