Brezilyalı bir gencin İslam’a giriş öyküsü

“Yaşadığı bir arayışın ardından Kuran’ın insanlara sunduğu anlam dünyasıyla tanışan Brezilyalı gencin İslam’a giriş öyküsü ibretlerle dolu.”

ADEM ÖZKÖSE / HAKSÖZ-HABER

Müslüman olmadan önce Aryel Lanes Teodoro ismini kullanan, Müslüman olduktan sonra ise Abdulmecid ismini alan Brezilyalı gençle Fatih-Zeyrek’teki bir çay bahçesinde buluştuk. Abdulmecid’in fıtratının sesini dinleyip adım adıma İslam’a doğru yaptığı yolculuk gerçekten ibretlikti. Karşımda ilginç bir hayat hikâyesi vardı ve bu hayat hikâyesinin başaktörü olan kişi uzun bir arayışın ardından İslam’ın son derece etkileyici yanlarını, İslam’la hayatın iç içeliğini ve İslam akidesindeki sadeliği keşfetmişti. Kuran’ın kendine sunduğu anlam dünyasıyla yepyeni bir hayat kuran Abdulmecid’i dinlerken gerçek bir imanın bir insanın hayatında ne denli dönüştürücü bir güce sahip olduğunu da gözlemlemiş oldum.

-Abdulmecid bize öncelikle kendini tanıtır mısın? Mesela Brezilya’da nasıl bir hayata sahiptin?

Brezilya’nın güneydoğusunda Guaçui isimli 40 bin nüfuslu bir şehir bulunuyor, ben ailemle birlikte burada yaşıyordum. Brezilyalıların çoğu ile kıyaslarsak açıkçası iyi bir hayatımız vardı. Maddi durumumuz fena sayılmazdı, ailem istediğim her şeyi karşılıyordu. Annem ev kadını babam ise felsefe ve tarih alanında çalışmalar yapan, kitaplar yazan bir entelektüeldi.

-Ailen dindar bir aile miydi?

Babam bizim şehrimizdeki Katolik Kilise’de önemli bir yöneticiydi. Hem annem hem de babam bizim iyi bir Hristiyan olmamızı istiyordu. Ailemiz tarafından gayri ahlaki bulunduğu için karnavallara katılmamız yasaktı. Her pazar mutlaka ailecek kiliseye giderdik. Ayrıca kardeşlerimle birlikte bir taraftan devletin resmi okullarına devam ederken diğer taraftan da haftada bir gün kilisenin verdiği eğitime katılırdık. Bunu tabi ki ailemiz istediği için yapıyorduk. Fakat yaşım ilerleyip düşünmeye başladıkça Katolik Kilise ile aram açılmaya başladı. Kendimi Katolikliği sorgularken buldum. (...)

*

Röportajın devamı >>>

Röportaj Haberleri

Suriye konusunda merak edilen sorulara cevaplar
“Suriye'nin toparlanması için küresel eylem gerekli”
“Suriye’ye geri dönüş tartışması, empati yoksunu ve yersiz”
Türkiyeli bir mücahid ile Suriye devrimi üzerine…
"Solun bir kısmı mezhepçilikten bir kısmı da İslam düşmanlığından Esed'i destekliyor"