HAKSÖZ HABER
Önce geçtiğimiz günlerde Anadolu Ajansı kaynaklı Karar gazetesinde yayınlanan şu müjdeli haberin ilk bölümünü hep birlikte okuyalım:
Antik kazıda 'Türk' ibaresi yer alan yazıt bulundu
Konya Karatay'daki Savatra Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarında 'Türk' ibaresi yer alan yazıt bulundu. Kazı Başkanı Doç Dr. İlker Işık "Yakın çevreden getirilen ve milattan sonra 10 veya 11'inci yüzyıla ait bir templon payesi üzerinde, kırmızı aşı boyası ile kazınarak işlenen 'TORKOP', 'TURKOPOL' (TÜRKOĞLU) yazıtını keşfettik" dedi. Işık, yapılan araştırmalarda, Anadolu'da 'Türk' adının geçtiği başka bir yazıya bugüne kadar rastlanmadığını vurguladı.
Bölgedeki araştırmalar kapsamında 'Türk' ibaresinin yer aldığı bir de yazıt bulduklarını ifade eden Işık "Yakın çevreden getirilen ve milattan sonra 10 veya 11'inci yüzyıla ait bir templon payesi üzerinde, kırmızı aşı boyası ile kazınarak işlenen 'TORKOP', 'TURKOPOL' (TÜRKOĞLU) yazıtını keşfettik" dedi….
Ne kadar heyecan verici değil mi? Hem de kırmızı boyayla yazılmış! Görüldüğü gibi bu heyecan verici buluşla 1071 Malazgirt söyleminin gerçek olmadığı, Türk ırkının bu tarihten çok daha öncesinde Anadolu’da var olduğu bir kez daha ispatlanmış oluyor.
Hem zaten Cumhuriyet’in ilk yıllarında Mustafa Kemal’in teşvikiyle tertiplenen Türk Tarik Kongrelerinde gündemleşen Türk Tarih tezi de bu gerçeği haykırmıyor muydu? Anadolu’nun binlerce yıldır Türk toprağı olduğu, bu topraklarda kurulan tüm medeniyetlerin aslında Türkler tarafından kurulduğu, hatta sadece Anadolu’da değil, tüm Avrupa’ya da uygarlığı götürenlerin Türkler olduğu son derece kesin verilerle ve bilimsel olarak ispatlanmamış mıydı?
Ne var ki sonraki süreçlerde çok partili sisteme geçilip oy uğruna Kemalist ilkelerden sapıldıkça Cumhuriyet’e ihanet eden kadrolar tüm bu bilimsel gerçeklere sırt dönmüş ve Türk ırkının yüceliği, asaleti, her şeyin temeli olduğu gerçeği unutturulmaya başlanmıştı. Toplum yavaş yavaş dinselleştirilmiş ve Araplaştırma faaliyetine maruz kalmıştı. Öyle ki ezanın güzelim Türkçe ile okunmasından bile taviz verilmişti.
Çok şükür son yıllarda yeniden Türklük keşfediliyor, toplumda bir uyanış gerçekleşiyor ve Türklüğün önemi, değeri, belirleyiciliği her yerde kendisini hissettiriyor. İşte Konya’da bulunan yazıt da bu tarihsel olguya eşlik ediyor. Ne büyük bir tesadüf ve ne mübarek bir buluş!