Binlerce Ürdünlü Şehit Mahir El-Câzi'nin cenaze törenine akın etti

Geçtiğimiz günlerde Batı Şeria’yı Ürdün’e bağlayan El-Kerame Kapısı’nda işgal güçlerine ateş açarak 3 işgal askerini öldürdükten sonra işgal güçlerince şehit edilen Mahir El-Câzi, bugün toprağa verildi.

Cenaze törenine katılanlar, Şehit El-Câzi’nin Ürdün bayrağına sarılı naaşını omuzlarında taşıdılar ve doğum yeri olan Maan vilayetinde toprağa verilmeden önce El-Hüseyniyye Camii’nde cenaze namazını kıldılar.

Törene katılanlar ayrıca şehidin fedakârlığını öven ve onunla gurur duyduklarını belirten, Filistin’e ve direnişe destek ifade eden sloganlar attılar.

Şehit Mahir El-Câzi’nin ailesi, şehidin 8 gündür işgal rejimi tarafından alıkonan naaşını bu sabah Ürdünlü yetkililerden teslim aldı.

Siyonist resmi radyosu, işgal yönetiminin El-Câzi’nin naaşını bu sabah erken saatlerde Ürdün’e teslim ettiğini, siyasi yetkililerden gelen talimat doğrultusunda naaşın tesliminin ertelenmek istendiğini ancak Ürdün’ün baskıları sonucu geri adım atılarak naaşın teslim edildiğini bildirdi.

Şehit Mahir El-Câzi’nin El-Kerame Kapısı’nda gerçekleştirdiği eylemin ardından Ürdün’ün çeşitli bölgelerinde eyleme destek gösterileri düzenlenmiş ve gösterilerde şehidin naaşının siyonist İsrail’den Ürdün’e getirilerek ailesine teslim edilmesi talep edilmişti.

  

Ürdün Haberleri

Ürdünlü şehit Mahir el-Cazi'nin naaşı teslim alındı
Ürdün'de hükümet istifa etti!
Ürdün'de Şehit Mahir'in naaşının iadesi talebiyle gösteri düzenlendi
Ürdün İhvanı'nın siyasi kolu seçimlerde galip çıktı
Ürdünlü şehidin aşireti: "Saldırı katliamların sonucudur"