Bingöl'de şehit Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı

Geçtiğimiz günlerde Siyonist İsrail tarafından şehit edilen Hamas Lideri Yahya Sinvar’ın gıyabi cenaze namazı Bingöl’de kılındı.

Bingöl belediyesi binası önünde kılınan namaza yüzlerce kişi katıldı. Namaz sonrası Gazze halkına dua eden kalabalık, tekbir ve sloganlar söyleyerek tepkilerini gösterdi.

Daha sonra Hamas yetkililerinden taziye kabulüne gelen, Gazzeli Muhammed Hamdia ve Nihad Abunasser’in konuşmaları gerçekleşti.

Muhammed Hamdia kısaca şunlara değindi; “Eğer suikastler direnişi sona erdirseydi, 90 yıl önce İzzeddin el Kassam şehit olduğunda direniş biterdi. Liderlerimizin yerine yeni liderler, bir askerin yerine on, bir şehidin yerine binlerce direnişçi gelir. Bu kutsal topraklar, zeytin ağaçları gibi mücahidler yetiştirir. Bu dava şahıslara bağlı değil, Allah’ın davasıdır ve yiğitlerin omuzlarında devam edecektir. Bir Ölür Binlerce Diriliriz.”

Konuşma sonrası kurulan taziye çadırında taziye tebriklerini alan Hamas yetkilisi daha sonra etrafındaki kalabalık ile sohbet etti. Saat 13.00’de başlayan taziye öğleden sonra 16.00’ya kadar devam etti. Taziyeye çeşitli saatlerde de katılımın yoğun olduğu gözlemlendi.

Fotoğraf: M. Şirin Celayir

Haber: Nurullah Hekimoğlu

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı
Ankara’da binlerce kişi direnişin komutanı için yürüdü: Şehit Yahya yolun yolumuz!
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, hafızlara icazet belgelerini verdi
Batman’da Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı
Muş’ta şehit Yahya Sinvar için gıyabi cenaze kılındı