Bingöl’de Çocuklardan Yıl Sonu Gösterisi

Bingöl'de çalışmalarını sürdüren Bilgi ve Düşünce Derneği'nin Çocuk Kulübü yıl sonu programı Belediye Kültür Merkezinde yapıldı.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen pragramda çocukların bir yıl boyunca aldıkları eğitimlerle göz doldurdular.

Program çocukların Kur'an'ı Kerim okumasıyla başladı. Daha sonra mealin okunmasının arkasından dernek başkanı Dr.Mustafa YILMAZ açılış ve hoşgeldiniz konuşması yaptı. Yılmaz konuşmasında Bilgi ve Düşünce Derneği'nin ilke olarak belirlediği "bilgi ve düşüncenin aydınlık ikliminde toplumsal şahitlik" sloganı çerçevesinde "bilgi"den amaçlarının vahiy olduğunu, "düşünce"den kasıtlarının akletme, fıkhetme, tefekkür etme, tezekkür etme olduğunu ve bunların bir şahitliğe dönüşmesi gerektiğine inandıklarını belirtti.

"Bu anlayış içerisinde çocuk kulübü çalışmalarının "öncü bir Kur'an nesli yetiştirmek" amacına yönelik olarak, çocuklarımızın cahili kültürlerden arındırılması, ahlaken ve ruhen gelişmelerinin sağlanması için bu çabalar toplumsal ıslah ve şahitliğimizin bir parçasıdır." diyen Yılmaz, insan merkezli bir hayat için, iman merkezli bir insan, bilgi merkezli bir iman ve hakikat merkezli bir bilgi arayışı çabalarının Bingöl'de geliştirilmesi çabalarına hep birlikte sahip çıkalım dedi. Kur'an'ın gölgesinde bir hayat için Kur'an merkezli bilgimizi arttırmamız gerektiğini vurguladı.

Çocuk Kulübü adına konuşma yapan Ayten Tunç "yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten kendinizi ve ehlinizi koruynuz" ayetine vurgu yaparak çocuklarımızı ve ailemizi yetiştirirken  yapılan çalışmaların önemine vurgu yaptı. Çocuk kulübü çalışmalarından bahsetti.

Çocukların okuduğu şiirler, ezgiler ve gösterilerden sonra aileler adına yapılan konuşmalar ve çocuklara verilen başarı belegeleri ile birlikte ailelere de "ilgili aile" plaketleri verildi.

Çocukların topluca yaptığı duadan sonra program sona erdi.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı