Bingöl'de, binlerce kişi Aksa Tufanı’nın birinci yıl dönümünde yürüdü

Bingöl'de Aksa Tufanı'nın birinci yıldönümünde binlerce kişi iki koldan yürüyüş gerçekleştirdi.

İlk olarak Bingöl Hacı Hıdır Cami önünde toplanan erkeklerin kalabalık oluşturmasıyla başlayan yürüyüş, Ulu Cami önünden eşlik edenlerle birlikte büyüyerek ilerlerdi. Tekbir ve sloganlar eşliğiyle yoluna devam eden kalabalık, ikinci koldan gelen ve Hacılar Camisi önünde toplanan hanım kardeşler ile büyüyerek Telekom kavşağına ulaştı. İki kalabalığın birlikte daha da büyümesiyle miting alanı dolup taştı.

Ellerinde Filistin bayraklarıyla alanı dolduran grup marşlar ve ezgiler eşliğinde sloganlar atmaya devam etti. Yürüyüş boyunca çeşitli sloganlar atan ve pankartlar taşıyan grup, Filistin halkına destek mesajları verdi.

Sunuculuğunu Yusuf Boğatekin’in yaptığı program, Sadullah Turan’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti, ardından konuşmacılar sahneyi aldı.

Programda sunum konuşmasını yapan Yusuf Boğatekin  şunları söyledi;

“Gazze halkı bir yıldır devam eden vahşete, ambargoya ve kuşatmaya rağmen direnişini ilk günkü gibi sürdürüyor. İsrail, Gazze’yi yerle bir etmesine rağmen direnişi teslim alamadı. Siyonist çete hunharca katliamlar gerçekleştiriyor. Girdiği yerleri talan ediyor. Cami, kilise, okul, hastane gibi savaşta bile vurulmaması gereken bütün yerleri vurdu. Çocuk, kadın, yaşlı, hasta demeden katlediyor. İsrail, Gazze’de 42.000’den fazla insanı katletti. Gazze'ye 82 bin tondan fazla patlayıcı attı. Bu miktar, 2. Dünya Savaşında Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombasının 5 katından fazlasına tekabül ediyor. Gazze'de camiler, evler vurulurken Siyonist işgalci vahşeti bütün bölgeye yaymak için Lübnan'a saldırıyor. Gazze’de kaybettiği imajını, yenilmezlik zırhını başka yerler üzerinden sağlamaya çalışıyor. Batılı devletlerin desteğini de arkasına alarak bölgeyi savaş alanına çeviriyor. Sergilenen vahşeti Batılı ülkeler görmezden gelirken Siyonist çete daha insafsız bir şekilde hareket ediyor.” dedi.

Programda konuşan ikinci konuşmacı Yunus Kava şunları söyledi;

“İnsanlık haysiyetinin yükünü yüklenen kardeşlerim… Siyonist İsrail, Gazze’de tam 365 gündür soykırım yapıyor… Dünya kör, dünya sağır, dünya suskun… Dünyanın bu suskunluğu çoğu çocuk ve kadın kırk iki binden fazla insanı katleden, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri dahi bombalayan soykırımcıyı, kandan beslenen katil sürüsünü cesaretlendiriyor. Çocukları öldürmeyi itikatlarının gereği sayan devlet görünümlü sapkın terör örgütü emperyalist sistemin koruması altında bölgeyi kan gölüne çeviriyor ve soykırım siyasetini bütün bölgeye yayıyor. Tarihin hiçbir döneminde ve dünyanın başka hiçbir yerinde katilin, soykırımcının bu kadar desteklendiği başka örnek yoktur! Batılı emperyalist güçler İslam’a ve Müslümanlara olan düşmanlıklarını İsrail denen Siyonist katil çete eliyle gerçekleştiriyor. Söz konusu Müslümanlar olunca bugüne kadar iddia ettikleri demokrasi, insan hakları, özgürlük gibi bütün değerlerini çiğnemeleri bundan. Bir düşünün, kendilerinin dışındakilere “insanımsı” diyebilecek kadar insanlıktan çıkmış bir ırkçı bir rejim ve inançla karşı karşıyayız.  Aklın, idrakin ve vicdanın rafa kalktığı bu kör bir inanç emperyalizmin desteği ile dünyayı bir cehennem çukuruna sürüklüyor. Dilimiz varmıyor ama, hapishanelere doldurdukları masum kardeşlerimize tecavüze varacak kadar ileri giden bir cinnet halini hangi akıl açıklayabilir. Uluslararası sistem ahlaken, fikren, fiilen çöktü…

Uluslararası kurumlar çöktü…Daha da kötüsü, insanlık bütün değerleriyle birlikte bu katil rejim ve onu koşulsuz destekleyen emperyal güçler karşısında savunmasız.

Mazlumun ahı arşa ulaştı…Anaların feryatları vicdanları ateşe verdi.  Artık ne söz yetiyor ne kelam. Her şey gözümüzün önünde oluyor. Gazze’de olanları, Siyonist İsrail’in propaganda aygıtına kanarak “bizden uzakta” diyen aymazlar uyanır mı bilemeyiz ama, biz gerçekleri bir kere daha hatırlatalım. Bizzat batılılar tarafından sırtı sıvazlanan Terörist İsrail, bugüne kadar, kadın, bebek, çocuk, yaşlı ve hastanelerde tedavi gören 42 bin canı katletti.

Tekrar ediyorum! Batılı Başkentlerde alkışlanan katil Netanyahu yönetimindeki Siyonist İsrail, 7 Ekim’den bu yana…17 bini çocuk, 11 bin beş yüzü kadın olmak üzere 42 bin Filistinli masum insanı katletti. Bunlar resmi rakam…97 binden fazla yaralı, on binlerce kayıp var. Bunlar istatistiki bir rakam değil, bunların her biri insan, her biri kardeşimiz. Bunlar bizim evlatlarımız, annelerimiz, bacılarımız… Bunlar insanın vicdanını kanatan gerçekler. Okulları, hastaneleri, camileri, kiliseleri bombalarken, insanlığın ortak değerlerini hiçe sayan Siyonist rejim, Lübnan’a başlattığı saldırılarla sapkın inancıyla şekillendirdiği arz-ı mev’ud hedefine ulaşmak için bütün bölgeyi ateşe vermeyi planladığını gösterdi. Orada da durmayacaklar, biliyoruz. Ateş yaklaşıyor…Gazze’de rablerine şikâyette bulunan çocukların ahı, insanlığı bulmayacak mı zannediliyordu. Ne demişti o küçük kız… Sizlere hakkımı helal etmiyorum. Ya 8 yaşındayken büyümek zorunda kalan o çocuk… ben çocukluğumu yaşayamadım ki demişti! Ama onlar yine de zulme ve katile karşı şerefle, inançla direndiler. Boyun eğmediler. Zillete razı olmaktansa direnmeyi ve şehadeti seçtiler. Bir tarafta sözde uluslararası hukuk, diğer tarafta 365 gündür ölümü her gün yüzlerce kez yaşayan o çocukların bilge sözleri. Sözde ateşkes çağrılarıyla barış maskesi takan Batı, arka planda kendi değerlerine savaş açmış soykırımcıya silah, para ve siyasi destek verirken, insanlığın onuru Filistinli çocukların, kadınların ve erkeklerin omuzlarında…” dedi.

Programda Şiir okuyan liseli kardeşimiz Burak Yasir Kömürateş ve kendi yazdığı şiirini seslendiren Halim Cav dinleyenleri duygulandırdı.

Programda konuşan üçüncü konuşmacı Ramazan Korkut şunları söyledi;

“Ey Kudüs Fatihi Sultan Selahaddin’in torunları. Zulme boyun eğmeyen, küresel zulme ve Siyonist soykırıma karşı Allah yolunda kıyama kalkan, İslam’ın kahraman evladı Bingöllü kardeşlerim. Türkiye Hamas sorumlusu Ebu Enes Muhammed el-Mişeniş’den ve Kassam komutanlarından Talal en-Nassar’dan emanet aldığım bir selamı sizlere iletiyorum. Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.6-7 Ekim’den bu yana, lanetlenmiş küresel şeytan ABD’nin ve taşeron köpeği mel’ûn terörist İsrail’in devam edegelen işgali, zulüm ve soykırımı; artık arşı titretecek seviyeye ulaşmıştır. Ümmetin mukaddesatını ayak altına almaya çalışan bu alçak ve zelil Siyonist katliam makinası; Lübnan, Suriye, Irak ve İran başta olmak üzere İslam ülkelerini ekonomik, askeri ve siyasal düzlemlerde işgal etmeye ve katliama devam etmektedir.

Filistin’de, Gazze’de sayıları 42 bine dayanan çocuk, kadın, yaşlı ve sivil katliamına, bugünlerde Lübnan katliamını da eklemeye başlamıştır. Aynı terör örgütü, gözünü içeriden ve dışarıdan kuşatmaya çalıştığı Türkiye’ye dikmiştir. Öylemi değil midir? ABD terör şebekesi, Gelecekte olası bir işgal için; içeriden İncirlik havaalanına çökmüş, Kürecik radar sistemine girmiş; Suriye, Irak ve Ortadoğu’ya yerleşmiş, sınırımıza kadar dayanmıştır. İçeriden ve dışarıdan memleketimizi abluka altına alarak işgal etmenin alt yapısını kurmaya çalışmaktadır. Diğer İslam ülkelerinin siyasi, ekonomik ve askeri alanlarda elini kolunu bağlamıştır. Ortadoğuda İsrail adında bir terör karargâhı kurmuştur. Siyonist bir terör örgütüyle, İsrail ismi verilen köpeğiyle İslam ülkelerine saldırıyor. İslam ülkeleri eli kolu bağlı, olup bitenleri izliyor.  Siyonizm’e karşı cihat eden ve şehit olanlar ebedi cenneti kazanıyor. Ahir zaman Siyonizm’ime karşı mağlup olanlar ise ebedi bir cenneti kaybediyor ve cehennem karanlıklarına mahkûm oluyor. Başta Filistin ve Gazze olmak üzere, İslam ülkelerinin tamamı için bireysel ve topluca kalben, lisanen ve fiilen dua etmekle mükellefiz. Zira “Dua, müminin silahı, dinin direği, göklerin ve yerin nurudur.”  Evet dua, müminin silahıdır. Fakat aynı zamanda müminin asıl duası, onun Siyonizm’e karşı silahı, maddi ve manevi cihadıdır. Siyonizm’e karşı en tesirli dua: Dini hayata hâkim kılmak için çalışmak; kardeşlik, birlik ve beraberlik içinde ümmete maddeten, manen ve fiilen yardım etmektir. Müminlerin duası Allah Teala’ya yalvarmak, ümmete maddeten ve manen yardım etmek, can ve malıyla cihat etmek ve Siyonist mallarını boykot etmektir. Allah'a sonsuz hamt ve senalar, Hz. Peygambere, al ve ashabına sonsuz salat ve selam olsun. Allah’ın selamı, rahmet ve bereketi hepimizin üzerine olsun, Hamas’a ve Hamas ile birlikte direnişe devam edenler selam olsun.” dedi.

Program Sadullah Arpa’nın okuduğu dua metni ile son buldu.

Fotoğraf ve Haber: Nurullah Hekimoğlu

Etkinlik-Eylem Haberleri

Aksa Tufanı'nın yıldönümünde on binlerce Diyarbakırlı Gazze'ye desteğini haykırdı
Amasya’da birinci yılında Aksa Tufanı selamlandı!
Bartın’dan Aksa Tufanı’na selam…
Bitlis’te Gazze’ye destek eylemi
Konya’da soykırıma isyan!