Bingöl’de Bilgi ve Düşünce Derneği Açıldı

Bingöl’de Bilgi ve Düşünce Derneğinin açılışı yapıldı.

Bingöl’de Bilgi ve Düşünce Derneğinin açılışı yapıldı. Bilgi ve Düşünce Derneğinin yeni binasının açılışına bölgedeki bir çok sivil toplum kuruluşu temsilci ve üyeleri katıldı. İki katlı olan binanın konferans salonunda yapılan programı Aziz Yarış sundu.

Program Nihat Korluelçi’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim ve mealinin okunmasıyla başladı. Bilgi ve Düşünce Derneği adına dernek başkanı Mustafa Yılmaz selamlama ve açılış konuşması yaptı. Yılmaz konuşmasında, Bilgi ve Düşünce Derneğinin ismindeki Bilgi ifadesinin Kur’an vahyine, Düşünce ifadesinin ise onun muhatabı olan akla işaret ettiğini belirtti. Bu tür mekanların edilgenleştirilmiş vahyin yeniden inşa edici bir özne kılınmasının mekanı olması gerektiği vurguladı.

Programda ayrıca, Van Özgür-Der şube başkanı Fuat Değer, Muş Akademi Derneği ve Has-Der adına Çelebi Kartal, Tatvan Özgür-Der ve Özgür Eğitim Sen adına Sinan Kıranşal, Batman Özgür-Der adına Şefik Sevim, Gürbüz temsilciliği adına Abdurrahman Gök ve son olarak Özgür-Der Diyarbakır şubesi adına Abdulhakim Beyazyüz birer konuşma yaptılar.

Program yapılan dua ve katılımcılara sunulan ikramla son buldu.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı