Bilgi ve Düşünce Derneğinden Çocuk Gecesi

Bilgi ve Düşünce Derneği Çocuk Kulübü öğrencileri yıl içi etkinlikleri kapsamında bir gece düzenledi.

Bilgi ve Düşünce Derneği Çocuk Kulübü öğrencileri yıl içi etkinlikleri kapsamında Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede Bingöl halkına unutamayacakları bir gece yaşattı.

İlkokul öğrencilerinden oluşan Çocuk Kulübünün, ‘bilgili ve düşünceli çocuk’ sloganıyla gerçekleştirdiği geceye ortaokul öğrencileri de destek verdi.

Ortaokul 7.sınıf öğrencileri Sena Elçi ve Merve Kılıç’ın sunuculuğunu yaptığı gece, öğrencilerin Kur’an ve Meali’ni okumasıyla başladı.

Selamlama konuşmasını Bilgi ve Düşünce Derneği başkanı Mustafa Yılmaz yaptı. Yılmaz konuşmasında Rad Suresi 11. ayete atıfla kendi nefislerimizde olanı değiştirmedikçe Allah’ın da hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyeceğine vurgu yaparak, ‘yapmaya çalıştığımız iş nefislerimizi ve nesillerimizi ıslah çabasıdır, bu çaba fıtrattan uzaklaştırılan insanımızı fıtratı ile buluşturma çabasıdır’ dedi. Bu çalışmalara destek veren başta Çocuk Kulübü çalışanlarına, ailelere ve dernek yetkililerine teşekkür eden Yılmaz, evlerimizi karargah edinerek bir Kur’an okuluna dönüştürmemiz gerektiğini, böylece yaşadığımız bölgelerde göstereceğimiz temiz soluklarla vahyin  rüzgarının estiği bir dar’üs selama ulaşabileceğimizi belirtti.

Daha sonra Çocuk Kulübü adına söz alan Şule İrem Aydın ise, kulübün çalışmalarından bahsederek bu çalışmaların bir kanadını kendilerinin oluşturduğunu ikinci kanadın ise aileler olduğuna vurgu yaparak bu yavrularımızı ancak bu yönlerden destekleyerek yetiştirebileceğimizi ifade etti.

Konuşmasında “Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı bize göz aydınlığı kıl ve bizi Allah’a karşı gelmekten sakınanlara önder eyle” mealindeki Furkan suresi 74. ayetin meali üzerinde duran Aydın, dördüncü yılına ulaşan Çocuk Kulübü çalışmalarına, dört yıl önce mütevazi bir dairede başladıklarını, Allah’ın inayetiyle bu yıl 61 öğrenci ile yeni ve ferah dernek mekanlarında daha verimli çalışmalar yaptıklarını belirterek, bu çalışmalara destek veren gönüllü annelere ve tüm ailelere teşekkür etti.

Programa yıl içerisindeki faaliyet ve gezilerden derlenen görüntülerin sinevizyon şeklinde sunulması ile devam edildi. Sinevizyon gösterimi salonda aileleri sevince boğdu.

Türkçe, Kürtçe, Arapça ezgiler ve marşlar okuyan çocuklar hazırladıkları şiirleri, ayet ve hadislerden oluşan müminlerin özellikleri orotoryosunu ve Beyaz Uçurtma isimli tiyatroyu sergilediler.

Program sonunda geçmiş yıllarda Çocuk Kulübü’nden mezun olan ortaokullu öğrencilerin de sahneye çıkmasıyla ‘Müslüman Olmak’ ezgisini hep birlikte söylediler.

Yoğun bir katılımın yaşandığı gecede misafirler, program sonunda sahneye ve kulise çıkarak Çocuk Kulübü çalışanlarına teşekkür ettiler. Anne ve babalar çocuklarıyla fotoğraflar çektirerek ayrıldılar.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı