Beyazıt Kitap Fuarı Ziyaretçilerini Bekliyor

Beyazıt'taki 'Kitap ve Kültür Fuarı' onlarca yayıneviyle ziyaretçilerini bekliyor.

İstanbul'da Ramazan ayında düzenlenen en önemli etkinliklerden biri olan ve halk arasında Sultanahmet Kitap Fuarı olarak bilinen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı geçen hafta pazar günü yaptığı açılıştan sonra ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. 

Bu yıl 32'incisi düzenlenecek olan Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, İstanbul Beyazıt Meydanı'nda 160 yayıneviyle ziyaretçilerini bekliyor.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın 1983 yılında ilk defa Ankara'da başlattığı fuar geleneği, 1984 yılında İstanbul'a da taşınarak günümüze kadar kesintisiz olarak devam etti. Ramazan ayı boyunca okuyucuları kitap ve yazarlarla buluşturan fuar, her geçen yıl sabırsızlıkla beklenen bir kitap şölenine dönüştü.

28 yıl boyunca İstanbul Sultanahmet Camii avlusunda gerçekleşen fuar, 2010'dan itibaren Beyazıt Meydanı'na taşındı. 11.00-24.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olan 32. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nda, yaklaşık olarak Ankara'da 56 stantta 85 yayınevi, İstanbul'da 163 stantta 150'den fazla yayınevi bulunuyor.

KİTAP KÜLTÜR SOHBETLERİ

Fuar ayrıca ESKADER'in katkılarıyla gerçekleşen "Beyazıt Ramazan Sohbetleri" ile yazar ve akademisyenlerden oluşan konuşmacıları fuar ziyaretçileriyle bir araya getirecek.

9 Temmuz Salı günü başlayan olan sohbetler, 4 Ağustos Pazar günü sona erecek.


Ekin Yayınları ve Ekin Müzik standı da fuarda ziyaret edilebilir. Stand 66 numarada...

 

Etkinlik-Eylem Haberleri

Antalya’da işgüzar bir güvenliğin Filistin bayrağı hazımsızlığı 
Özgür-Der Bingöl'de “Eğitim Modelinin Kronik Açmazı: Resmî İdeoloji” semineri gerçekleştirildi
Bursa'da binlerce kişi Gazze'ye destek için yürüdü
Diyarbakır'da siyonist çetenin katliamları telin edildi
Kahramanmaraş'ta binler İsrail zulmünü lanetledi