Bazı hastanelerdeki bebek ölümleri ve Yenidoğan Çetesine dair bu iddialar doğru mu?

Yenidoğan Çetesi soruşturması kapsamında gündeme gelen bazı hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerinde ölen bebekler olayı birkaç gözaltı ve tutuklamayla geçiştirilecek kadar basit değil.

HAKSÖZ-HABER

Yenidoğan çetesi soruşturması kapsamında gözaltına alınan 47 şüpheliden 22’si tutuklandı ama bazı hastanelerde yoğun bakımda ölen bebekler gündemi hemen kapanacak gibi değil. Kapanmaması da lazım zaten çünkü özel hastanelerde denetimsizlik tartışmasını da beraberinde getiren bu konuya dair ciddiyetle soruşturulup açıklığa kavuşturulması gereken bir dizi iddia gündemdeki sıcaklığını koruyor.

Mesela söz konusu özel hastaneleri denetlemeyen ekibin yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu tarafından bakanlıkta işbaşına getirildiği iddiası da ciddiyetle soruşturulmayı gerektiren iddialardan biri.

Öte yandan iddia edildiğine göre özel hastanelerden sorumlu zamanın İstanbul Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Hasan Basri Velioğlu, eski bakan Fahrettin Koca tarafından görevden alınmıştı. Şimdi ise yeni bakan onu götürüp sağlık hizmetleri genel müdürü yaptı.

Yine zamanın Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Eray Yaz’ın da bu özel sağlık tesislerinden sorumlu iken onun da geçen hafta Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı olarak atandığı öne sürülüyor.

Ayrıca bu hastaneler içinde Mehmet Müezinoğlu’na ait Avcılar Hospital’in de adının geçmesi dikkat çekici.

Hastanelerde ölüme terk edilen bebekler ve Yenidoğan Çetesi soruşturması kapsamında bu iddiaların da değerlendirmeye alınması gerekiyor.

Yorum Analiz Haberleri

Mülteci kampından hapishaneye cepheden şehadete bir liderin portresi: Yahya Sinvar
Son nefesini cephede veren lider halkına nasıl ilham oluyor?
"Sıradan bir ölümden korkuyorum, Allah yolunca cihad ederken ölmek en büyük arzum!"
Hesap verilemezlik algısının inşa merkezi: Sosyal medya
Siyonistler "arz-ı mev'ud" söylemiyle kendi halkını da istismar ediyor!