Bayram namazında Gazze vurgusu

Diyanet İşleri Başkanlığı, 30 Mart 2025 tarihli Ramazan Bayramı hutbesinde Gazze vurgusu dikkat çekti.

Ramazan Bayramı sabahı, Türkiye genelindeki camilerde, eda edilecek olan bayram namazı öncesi, 81 ilde "Ramazan Bayramı: Sevinç ve Kardeşlik Günleri" konulu hutbede Gazze'deki katliam unutulmadı.

İlgili metin:

Ey Müslümanlar!

Gazze’de bir toplum yok ediliyor. Güçlerimizi birleştirip zalimlerin zulmüne son vermek için daha ne kadar bekleyeceğiz?

Ey İnsanlar!

Gazze’de insanlık ölüyor. İnsanlığımızı kurtarmak için daha ne kadar çocuğun, kadının, masumun katledilmesi gerekiyor?

Bu bayram sabahında gönülden yapacağımız dualarımızın ve dilimizden dökülen âminlerimizin; ümmet bilincimizin ve din kardeşliğimizin güçlenmesine, Gazze’de akan kanın ve gözyaşının dinmesine vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Başta aziz milletimiz olmak üzere bütün İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum.

Gündem Haberleri

Ekrem İmamoğlu dozu artırdı: 'Bana bakan Atatürk’ü görür'
Bahçeli: İsrail’in anladığı ve anlayacağı dil bellidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail terör devletidir!
101 şüpheliye ait 24 şirkete kayyım atandı
11 Nisan Cuma hutbesi: Ümmet olmak birlik olmaktır