Batman’da Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı

Batman Sivil Toplum Kuruluşlarının çağrısı ile Hamas lideri Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı Hamidiler Camisinde ikindi namazını müteakip kılındı.

HAKSÖZ HABER

Yahya Sinvar’ın şehadeti sebebiyle dünyanın dört bir yanında gıyabi cenaze namazları kılınıyor. Batman halkı da şehit komutan için son vazifesini yerine getirdi. Namazdan önce söz alan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Filistin halkının direnişine dikkat çekerken Yahya Sinvar’ın mücadelesiyle herkese örnek olduğunu vurguladı.

“Müminler arasında, Allah’a verdiği söze sonuna kadar sadık kalan nice kahramanlar, nice yiğitler var. Yahya Sinvar ayet-i kerimede zikredilen yiğitlerden birisidir. Bir yılı aşan Gazze direnişi şehidleriyle yolumuzu aydınlatmayı sürdürüyor. Gazze cihadı şehidlerle büyüdü ve güçlenerek bugünlere geldi. Yahya Sinvar’ın şehadeti de bu bağlamda hüzne değil umuda sebep olmalıdır!

Şeyh Ahmet Yasin, Rantisi, İsmail Heniyye’nin ardından en son olarak kanının son damlasına kadar savaşarak canını veren Yahya Sinvar’ın mücadelesi Filistin halkının asla pes etmeyeceğinin kanıtıdır. Filistin’deki İslami hareket Mescid-i Aksa özgürleşene kadar mücadelesini sürdürecektir. Bizlerin de kendi sorumluluklarımızı hiçbir koşulda akıldan çıkarmadan, yeise kapılmayıp bu şanlı mücadeleye omuz vermemiz gerekmektedir!”

Açıklamanın ardından şehid Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılınmasıyla program sona erdi.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı
Ankara’da binlerce kişi direnişin komutanı için yürüdü: Şehit Yahya yolun yolumuz!
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, hafızlara icazet belgelerini verdi
Bingöl'de şehit Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı
Muş’ta şehit Yahya Sinvar için gıyabi cenaze kılındı