Batman’da “Mavi Marmara” Sergisi

Batman’da Bey-Der ve İHH Gönüllü Temsilciliğinin düzenlediği Mavi Marmara Gemisinde Yaşananlar konulu resim sergisi Gülistan caddesinde 25-12-2010 Cumartesi ile 26-12-2010 Pazar günleri sergilendi.

İki gün boyunca izlemeye açık tutulan sergi Batmanlı vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı.  Her yıl Batman'da yapılan yardım faaliyetleri ve mazlumun yanında olduğunu gösteren çabalarıyla bilinen Bey-Der ve İHH Temsilciliği Mavi Marmara Gemisinde Yaşananlara karşıda sessiz kalmadı.

Bey-Der Başkanı ve İHH Gönüllü Batman Temsilcisi Zeki İslamoğlu sergi hakkında şunları söyledi.

"Mavi Marmara olayını gündemde tutmak ve Mavi Marmara Gemisinin İstanbul'a gelişine Batman'dan ses vermek için böyle bir girişimde bulunduk. Türkiye'nin birçok yerinde eş zamanlı olarak düzenlenen resim sergisinin amacı; Gazze'de yaşanan ambargoya dikkat çekmek ve bu ambargonun kalkması için Gazze'ye hareket eden yardım gemilerine İsrail'in yaptığı saldırıyı tekrardan kınamaktır. Mavi Marmara Gemisi bir semboldür. Gazze'de ki ambargo kalkana kadar ve Filistin özgür olana kadar faaliyet ve çalışmalarımız devam edecektir." dedi.

</:O:P>

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı