Batı Şeria'da baskınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 7'ye yükseldi

İşgalci İsrail'in Batı Şeria'da dün gerçekleştirdiği baskınlarda en az 7 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İşgal ordusunun dün Cenin'in güneyinde yer alan Kabatiye kasabasında yaklaşık 10 saat süren geniş çaplı saldırısı, 7 Filistinlinin öldürülmesine ve 11 kişinin de yaralanmasına yol açtı.

Filistin Kızılay ekiplerinin işgal güçleri tarafından kuşatılan ve bombalanan bir evden Şadi Sami Zakarne adlı Filistinli bir gencin cesedini çıkarmasının ardından can kaybı sayısı 7'ye yükseldi.

Günün erken saatlerinde, bölgedeki bir aracı hedef alan insansız hava aracı saldırılarını da içeren saldırılarda iki genç öldürülmüş, bir başka genç ve bir çocuk da yaralanmıştı.

Kabatiye'nin acil servisindeki sağlık ekipleri İsrail saldırısı sırasında aldığı yaralar nedeniyle bir kişinin daha hayatını kaybettiğini bildirdi. Kuşatma altındaki evin çatısında vurulan üç gencin de yaşamını yitirdiği teyit edildi.

Kabatiya belediyesi hayatını kaybeden 7 kişinin kimliklerini Muhammed Halid Ebu Rub, Ömer Hamza Ebu Rub, Ahmed Mahir Zakarne, Mustafa Faysal Zakarne, Fadi Cevdet Henayşe, Muhammed Ömer Kimeyl ve Şadi Sami Zakarne olarak açıkladı.

Filistin Haberleri

Gazzeliler cuma namazını yıkılan caminin enkazında kıldı
Siyonist bakan Filistin banka sistemini çökertmek istiyor
Gazze'deki kan bankasının yıkılması ve "açlık" kan bulmayı zorlaştırdı
İşgalci İsrail Gazze'de bir eve düzenlediği hava saldırısında 6 Filistinliyi katletti
Hamas: Şehadet fedailerinin tufanı sizi boğacak