Balıkesir'de doktorlar ve başhekim arasında grev tartışması

Balıkesir'de bulunan Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Şenveli ile grevdeki doktorlar arasında grev tartışması yaşandı.

HAKSÖZ HABER

Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi'nde üç gün boyunca acil hizmet dışında grev kararı alan sağlık çalışanları ile Başhekim Dr. Muzaffer Şenveli arasında tartışma yaşandı. Grev yapan doktor ve anestezistlerin bulunduğu dinlenme odasına giden Şenveli, çalışma arkadaşlarının görevlerinin başına dönmesini isterken tutunduğu tavır ile eleştirildi. 

Acil vakaların alınmayarak evlerine gönderildiğini söyleyen Şenveli'ye yanıt veren bir anestezi doktoru ise "Acil vakalar alınıyor elektif (acil olmayan) vakalar alınmıyor” dedi. Başhekim Şenveli de "Bir vakanın acil olup olmadığına sen karar veremezsin” yanıtını verdi. Odada bulunan bir başka anestezi doktoru ise “Ben acil olup olmadığına karar verebilirim" ifadelerini kullandı.

Başhekimle birlikte odaya giren hemşire de "Serviste bugün ameliyatı olan hastalar geri gönderilmiş. Hasta mağduriyeti yaşandığıyla ilgili bize şikayet geldi" deyince, grevdeki doktor, "Hasta mağduriyetiyle ilgili hasta şikayette bulunabilir. Biz de gerekli cevabı yazarız. Ben mevcut odamdan çıkmıyorum" diye konuştu.

 

 

Bu açıklamanın ardından Başhekim Şenveli, "Acil hekimin grevi olmaz. Acilin olmaz, yoğun bakımların olmaz” diye konuştu. Şenveli, görevlerinin başına dönmedikleri takdirde doktorlar hakkında yasal işlem başlatacağını söyledi. Doktorlar da hakları olanı gerçekleştirdiklerini ilgili mevzuata göre işlem yapılması gerektiğini ifade etti. 

Anestezi ve yoğun bakım uzmanı doktorlarla, başhekim arasında yaşanan tartışmanın hastanenin farklı bölgelerinde devam ettiği iddia edildi. 

 

Sağlıkta şiddet önlenmeli ve doktorların hakları da gözetilmeliyken, Cumhurbaşkanı dahil siyasilerin takındığı tutum hoş görülmüyor!

Türkiye’de başta doktorlar olmak üzere sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlar uzun süredir gündemde. Doktorların şiddete maruz kaldıkları, yaptırımların yeterli olmadığı, saldırgan tavırlara sahip hastalar ve hasta yakınlarına karşı gerekli önlemlerin alınamadığı biliniyor. Durumdan şikayetçi olan ve ekonomik olarak da aldıkları maaşları hak etmedikleri iddia edilen doktorlar birçok şehir ve hastanede grev kararı alarak haklarında çıkan negatif yaklaşımlara karşı protestolarda bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da doktorlar için sarf ettiği sözler tepki çekti. Erdoğan yurtdışında daha iyi şartlarda çalışma fırsatı bulan doktorlar için, "Varsın giderlerse gitsinler. Biz de yeni yetişen hekimlerle, asistanlarla götürürüz" demişti. Bu sözlerin toplumun belli kesimlerinde hiç hoş karşılanmadığı ve aşırıya kaçan yorumlar olarak değerlendirildiği görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan da dün 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında yaptığı bir konuşmada daha önce sarf ettiği bu sözlerden farklı bir tutum sergiledi. 

Erdoğan, "Rabbim tüm hekimlerimizden ve sağlık çalışanlarımızdan razı olsun, yokluklarını göstermesin. (Yurt dışına gitmek isteyen doktorlar için) Bu anlayışla hareket edenlerin çok uzak olmayan gelecekte istikametlerini yeniden ülkelerine çevireceklerinden şüphe duymuyorum” dedi.

Gündem Haberleri

Suriyelilerin ülkelerine dönüşlerini kolaylaştıracak yeni adımlar devrede
Şanlıurfa’da cinsel sapkınlık programı tepki çekti
AK Parti'de yeni İstanbul İl Başkanı belli oldu
“Şam fehedildiyse Kudüs'ün de fethi yakındır"
Muğla'da Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopter düştü: 4 ölü