Balık Baştan Kokar!

Siyasette açılan kötü bir çığır örneği olarak Nepotizm bu kez de sendikacılıkta tezahür etti. Durumu meşrulaştırmak için geliştirilen argümanlar ise “balık baştan kokar” sözünü hatırlatıyor.

HAKSÖZ-HABER

İktidar elitlerinin kötü örneklikleri diğer alanlara da yansıyor. Devletin hazinesinin en yakınlara teslim edilmesiyle başlayan süreçte İBB’ye başkan adayı gösterilen Meclis Başkanı’nın istifa etmeyip gerekçesi olarak da sarf ettiği “Hukukun olduğu yerde etik konuşulmaz.” sözü bu kez de Dok Gemi-İş Sendikası Genel Başkanı Necip Nalbantoğlu’nun nepotizm örneğinde karşılık buldu.

11 yıldır Dok Gemi-İş Sendikası’nda saltanat kuran Necip Nalbantoğlu, oğlu Emre Ahmet Nalbantoğlu’nu da aynı sendikada genel sekreterlik makamına oturttu. Emre Ahmet Nalbantoğlu’nun iş hayatına giriş yapmasının üzerinden henüz 1 yıl geçmeden kendisini sendikanın genel merkez yönetim kurulu üyeliğine seçtirerek nepotizmin kötü bir örneğine imza atan Necip Nalbantoğlu, oğlunu 5 Ocak’ta ise sendikanın genel sekreteri yaptı.  

Başkanı olduğu sendikada kurduğu saltanatı oğluna verdiği bu makamla taçlandıran Necip Nalbantoğlu Hürriyet’e verdiği demeçte bir de durumu pişkince savunmuş. Necip Nalbantoğlu’nun durumu meşrulaştırmak için sığındığı argüman ise bir hayli düşündürücü. O da tıpkı Binali Yıldırım gibi “kanun” ve “ahlak” ayrımı yaparak “Yasal mevzuatın içinde olduktan sonra kişilerin adaylığını ahlaki olarak sorgulamıyoruz” demiş. Böylece iktidar elitlerinin siyasette açtığı ve nepotizm olarak tabir edilen kötü çığırı tekrarlayan Necip Nalbantoğlu, Damat’ın sünneti ile İBB başkan adayı Meclis Başkanı’nın sünnetini telif ederek sentezlemeyi başarmış!

Ahlakın olmadığı bir siyaseti pervasız şekilde savunma örnekleriyle karşı karşıyayız. Boşuna dememişler “balık baştan kokar” diye…

Yorum Analiz Haberleri

Yapay zeka statükocu mu?: ChatGPT'de cevaplar neye göre değişiyor?
Devrim ile derinleşen kardeşlik: Suriye & Türkiye
Meşru olanı savunursan karşılığını elbet görürsün!
Türkiye solu neden hala Esed rejimini savunuyor?
Sosyal medyada görünürlük çabası ve dijital nihilizm