Bağcılar’da “İslam’da Çocuk Eğitimi” Konuşuldu

Bağcılar Çınar Der’in bayanlara yönelik seminerlerinde bu ay “İslam’da Çocuk Eğitimi” başlıklı konu Zehra Çomaklı Türkmen’in sunumuyla gerçekleşti.

Türkmen, konuşmasına insanın sosyal bir varlık olduğunu ve insanın hayatı boyunca birbirinden farklı ama birbirine bağlı birçok sosyal ortamda yaşadığını bu sosyal ortamların ilkinin de ana rahmi olduğunu belirterek başladı. Kur'an'dan da edindiğimiz bilgiye göre insanın bilgiyi doğuştan elde etmediğini ana rahmine hiçbir şey bilmeden düştüğünü ama bilgiyi elde etme kapasitesine sahip olarak dünyaya geldiğinin altını çizdi.

Türkmen daha sonra konuyu Kur'an ayetlerinden  verdiği örneklerle aktardı.  

Kur'an'da mal ve oğulların dünya hayatının gelip geçici süsü olduğunu (18/46), çocukların ergenlik çağına geldiğinde belirli bir disipline tabii tutulduğunu (24/59), mal ve evlatların birer imtihan aracı olduğunu (63/9) ve aynı zamanda Salih nesil için duanın varlığına (2/128) dikkat çekti. Konuşmacı daha sonra peygamberin konuyla ilgili davranışlarını sergileyen örnekleri sunarak günümüzdeki pratik yansımaları aktardı.

Günümüz modern ilminin çocuk eğitiminde nasıl bir etki yarattığının üzerinde de duran Türkmen özellikle ebeveynlerin çocuk eğitimi noktasında yapmış oldukları bazı hatalı davranışları aktararak bunlara nasıl çözümler sunabileceğimizin üzerinde durdu. 

Samimi bir ortamda geçen seminer dinleyicilerin sorduğu sorulara verilen cevaplar ile son buldu.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Bursa’da Gazze nöbeti devam ediyor
Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" sloganlarıyla yürüdü
Aksa Tufanı ve kazanımları
Özgür-Der Üniversite Gençliği programlarına başladı!
Diyarbakır Özgür-Der Gençlik Çalışmaları başladı