Azerbaycan'ın katil İsrail'le gizli anlaşması ortaya çıktı!

​​​​​​​Melih Altınok, Ermenistan bile Filistin'i tanırken Azerbaycan'ın İsrail'le askeri işbirliği yapmasını eleştirdi. Altınok, "Şerefinize gardaş!" diyerek ironi dolu bir mesaj verdi.

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, insanlığın ya zalimlerden ya da mazlumlardan yana olduğunu belirtti. İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırım karşısında sessiz kalmanın zulme hizmet ettiğini vurgulayan Altınok, Ermenistan bile Filistin'i tanırken Azerbaycan'ın İsrail'le askeri işbirliği yapmasını eleştirdi. Yazısının sonunda "Şerefinize gardaş!" diyerek ironi dolu bir mesaj veren Altınok, şunları kaydetti:

"Bu konuda artık gri alan kalmadı.

Ya insanlıktan yanasın ya da Yüzüklerin Efendisi'ndeki orglar misali, tam bir yıldır ellerinde sapan bile kalmayan Gazzelileri soykırıma tabi tutan; çocukların, hastaların, yaşlıların kafalarını kopartan; şehirleri ormanları, sahilleri bombalarla, kepçelerle yaşanmaz hâle getiren; hastaneleri, kreşleri, okulları, kiliseleri, camileri yerle bir eden; muhafaza edebildiğimiz ne kadar değer, kural varsa ayaklar altına alan ve tüm bunları gözlerimizin içine bakarak, sırıtarak yapan medeniyetimizin düşmanlarından yana.

Lamı cimi yok.

Sessiz kalmanın, ortadan konuşmanın, tarihten bahsetmenin karanlığa hizmet ettiği zamanlardayız.

Zulüm öylesine bir boyutta ki, beyazperdede anlatılan hikâyeye kanıp İsrail'i meşru gören Batı kamuoyu da uyandı. Avrupa ülkeleri yıllar sonra Filistin'le diplomatik ilişkiler kurmak için sıraya girmiş durumda. Ermenistan bile Filistin'i tanıdı.

Azerbaycan mı?

"Gardaşlarımızın" neyle meşgul olduklarını İsrail'in Bakü Büyükelçisi'nden dinleyelim:

"NATO standartlarında hafif silahların üretimi ve geliştirilmesinde uzmanlaşmış uluslararası bir şirket olan AS Holding ve bağlı kuruluşu Ari Arms, bugün Azerbaycan Savunma Sanayii Bakanlığı'na bağlı devlet şirketi Azersilah ile stratejik bir mutabakat zaptı (MOU) imzaladı."

İsrail'in ak koyunun kara koyundan ayrıldığı şu günlerde "şerefinize" diye kadeh kaldıranların desteğini hiç unutmayacağı kesin. Dünyanın geri kalanının da..."

Azerbaycan Haberleri

Azerbaycan'da 1 Eylül'de yapılan parlamento seçimlerinin resmi sonuçları açıklandı
Azerbaycan yeni parlamento için sandık başına gidecek
Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği yeniden açıldı
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Gazze'de yaşanan trajedi bir an önce sona ermeli
Ermenistan işgalindeki 4 köy Azerbaycan'a iade edilecek