Avrupayı 50 milyon köle işçi kurtaracak!

Avrupa'nın geleceğini 50 milyon Afrikalı kurtaracak? Avrupa Birliği, bir yandan ekonomik krizle boğuşurken diğer yandan geleceğini kurtarmak için olağandışı önlemler alıyor. Toplam 8 milyon göçmenin yaşadığı AB'nin 27 ülkesine 50 milyon kişi daha getirilecek. Hem de sadece Afrika'dan!

Bugünlerde ortaya çıkan gizli proje, Avrupa'nın ve ABD'nin içinde bulunduğu krizin sadece finansal kriz olmadığını, sadece bankacılık sistemini kurtarmanın yetmeyeceğini, Batı Avrupa'nın ciddi bir gelecek korkusunun olduğunu da gösteriyor.

Şu an için AB ülkelerinin toplam 56 milyon göçmen iş gücüne ihtiyaç duyduğu, bu ihtiyacı karşılamak için Afrikalı göçmen işçilerin AB'ye transferine ilişkin gizli bir proje yürütüldüğü, proje çerçevesinde Afrika ve Kuzey Afrika ülkelerine kayıt bürolarının açıldığı, bu “iş merkezleri”nden ilkinin Mali'de faaliyete başladığı, 2050 yılına kadar 50 milyon işçinin bu merkezler tarafından organize edilip Avrupa'ya transfer edileceği belirtiliyor.

Sadece iş gücü mü? Batı Avrupa'nın en büyük sorunu banka krizleri, finansal sistemin sorunları değil. Ciddi bir iş gücü eksikliği yaşanıyor. Dolayısıyla üreten nüfus az ve vergi kaybı olağanüstü. Tüketen, sosyal güvenlik sistemine yük olan nüfus hızla artıyor. Bütün bunların en temel nedeni ise Avrupa nüfusunun hızla yaşlanması. Daha doğrusu demografik dengenin bozulması. Yani nüfusun gerilemesi. AB ülkelerinin en büyük korkusu bu.

Avrupa istatistik ajansı Eurostad'a göre doğum oranı düşüyor, ölüm oranı tırmanıyor. İki yıl içinde büyük miktarda iş gücüne ihtiyaç duyulacak. Başka türlü yaşlı nüfusu beslemenin imkanı da yok. Avrupa'nın geleceği, ekonominin işlemesi, yaşlı nüfusunun beslenmesi için önümüzdeki yıllarda ihtiyaç duyulan “iş gücü”nün mutlaka transfer edilmesi gerekiyor.

Amerika'nın “yeşil kartı”na karşı, Avrupa “mavi kart” sistemini devreye sokuyor. Bu karta sahip olanların AB üyesi 27 ülkede serbest dolaşım hakkı, mülk edinme hakkı olacak.

Neymiş? Batı'nın en büyük korkusu şu an yaşamakta olduğu ekonomik kriz değilmiş? Üretime ve iş gücü eksikliğine çözüm bulamazlarsa birkaç yıl içinde Avrupa'ya büyük zarar verecek asıl kriz başlayabilir. Bu yüzden “Batı'yı gelecek korsusu sardı” diyoruz. Asıl korkulan şey bu işte.

Böyle bir krizi merkez bankalarının trilyonlarca dolarını bankalara aktararak gideremezler. Bankaları kurtarsalar bile çözüm bulamazlar. Çünkü nüfus düşüyor, üretici nüfus eriyor, üretim azalıyor, ihracat azalıyor, vergi azalıyor, sosyal güvenlik sistemi devletlerin kaldıramayacağı devasa büyüklükte bir kara deliğe dönüşüyor.

ABD'nin ve Avrupa'nın beklediği “kıyamet senaryosu” böyle bir şey olmalı. Benzer açmazlar ABD için de büyük oranda geçerli. Milyonlarca insanın emekli olduğu bir sistemin iflası söz konusu.

İşte bunlar sadece ekonomik krizler olmadığı gibi ekonomik çözümlerle de kurtulmanın zor olduğu gelişmeler. Siyasi sistemi sarsacak bunalımlar. İşte bunlar Batı'nın siyasal tarihini, dolayısıyla dünya siyasi tarihini etkileyecek gelişmeler.

Avrupa'nın, sadece “finans krizi”ni durdurmak için, üstelik daha bu aşamada ayırdığı miktar 2.5 trilyon dolara yükseldi. ABD'nin ayırdığı miktar 1.3 trilyon dolara yükseldi. Bu rakamlar büyüyecek. Üstelik bu para üretime, gıdaya, insanların yaşam standardını korumaya gitmiyor. Bu para bir çoklarınca hortumlanıyor. Bu para aslında bir hiç yolunda harcanıyor. Yok ediliyor.

“50 milyon Afrikalı işçi” aslında Avrupa'yı kurtaracak. Yüzyıllardır kendilerini sömüren milletleri diriltecekler. Avrupa'yı eski köleleri kurtaracak!

Daha şimdiden ABD'den hazin insan hikayeleri gelir oldu. Karthik Rajaram, Hint asıllı bir Amerikalı'ydı. Los Angeles'ta oturuyordu. Finansla ilgileniyordu. Battı… 4 Ekim'de önce karısını, sonra kayınvalidesini vurdu. Ardından iki çocuğunu öldürdü. En son kurşunu kendi kafasına sıktı.

Bunun gibi onlarca örnek haber okuyoruz bugünlerde. Kriz şimdilik bu noktada. Ya yarın?

Ya 50 milyon Afrikalı Avrupa'yı kurtarmaya gelmezse? Batı, finansal kriz değil, bir insanlık krizine sürüklenecek. Yaşasın eski köleler!! Yaşasın yeni köle işçiler!

YENİ ŞAFAK