Ankaralı hayırseverler İdlib’de yetimleri sevindirdi

​​​​​​​Ağırlaşan kış şartları yüzünden zor günler geçiren İdlib’i ziyaret eden Ankaralı hayırsever işadamları binlerce yoksul aileye ve yetim çocuğa yardım elini uzattı.

Tüm bölgede olduğu gibi, İdlib’de de bu yıl sert bir kış yaşanmakta. Bu durum zaten yüzbinlerce kişinin çadırkentlerde yaşamak zorunda olduğu İdlib’de hayatı çok daha fazla zorlaştırmakta. Ekmek ve erzak sıkıntısına ilaveten mazlum kardeşlerimiz büyüyen bir giyecek ve yakacak sıkıntısı ile de karşı karşıyalar.

Bununla birlikte son haftalarda bölgeye yönelik olarak ciddi bir yardım seferberliği de dikkat çekmekte. İslam dünyasının muhtelif bölgelerinden olduğu gibi Türkiye’den de pek çok İslami kuruluş, dernek, vakıf, cemaat mazlum kardeşlerinin sıkıntılarını gidermek için adeta koşturuyor. Hamd olsun mazlumların yardım çağrıları karşılıksız kalmıyor.

Bu çerçevede Ankara’da mukim bir grup hayırsever işadamı da 29 Ocak Cumartesi günü İdlib bölgesini ziyaret ettiler. Fetih Vakfı’nın organize ettiği ziyarette Ankaralı hayırseverler 1.000 aileye gıda kolisi, 3.000 çocuğa da mont, atkı, bere, eldiven ve bottan oluşan kışlık kıyafet bağışında bulundular. Gün boyu gezdikleri muhtelif kamplarda erzak ve kıyafet dağıtımına eşlik eden hayırseverlerin bağışladıkları malzemenin kalan kısmının dağıtımı sonraki günlerde devam edecek.

Ankaralı işadamlarının bağışladıkları 3 büyükbaş hayvan da Abdulhamit Han Şehid Aileleri yerleşkesinin kesimhanesinde kesilip ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Hayırseverlerin İdlib ziyareti renkli görüntülere de sahne oldu. Bayram Usta adlı Ankara’nın tanınmış lokantasının sahiplerinden Müslüm Altun’un kendi elleriyle hazırlayıp pişirdiği kebapları afiyetle yiyen çocuklar Diyarbakırlı Sıtkı Usta’nın Ankara’dan getirdiği tatlıları da çok beğendiler.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Özgür-Der Gazze’de sıcak yemek ve temiz su dağıtımı gerçekleştirdi
Muşlu Müslümanlardan Gazze'ye destek eylemi
Aziz Mahmûd Hüdayi Vakfı Gazze’ye yardımlarını sürdürüyor
15 Temmuz Şehitler Köprüsüne Filistin bayrağı asıldı
Özgür-Der Gazze’de temiz su dağıtımını sürdürüyor