Ankara Merkezli 'Paralel Devlet Yapılanması' Davası Başladı

Emniyetteki "Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına ilişkin, bazı kişilerin yasa dışı dinlendiği iddiasıyla haklarında dava açılan 54 kişinin yargılanmasına başlandı.

Emniyetteki "Paralel Devlet Yapılanması" iddialarına ilişkin, aralarında siyasetçi, gazeteci ve polis müdürlerinin de bulunduğu bazı kişilerin yasa dışı dinlendiği iddiasıyla haklarında dava açılan 54 kişinin yargılanmasına başlandı. Mahkeme, duruşmanın kapalı yapılmasına karar verdi. 

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Muharrem Durmaz, eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Hami Güney'in de aralarında bulunduğu 10'u tutuklu, 14'ü tutuksuz 24 sanık ve avukatları ile müştekilerden bazıları katıldı.

Kimlik tespitinin ardından söz alan sanık avukatlarından Mustafa Kocadağ, sanıkların emniyet mensubu olduğunu, önleyici dinleme faaliyetlerinde bulunduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"İstihbarat faaliyetleri önleyici tedbirler olması nedeniyle bazı isimleri deşifre edecekler, çalışma şeklini anlatacaklar. İstihbarata karşı koyma olayı ifşa edilecektir. Bu da terör örgütünün yeni taktikler geliştirmesine neden olacaktır. İçeride gazeteciler de olabilir, bazı izleyiciler sosyal medyadan bunu paylaşılacaktır. Bunun için CMK'nın 182/1 maddesinde öngörülen şekilde duruşmanın bir kısmının veya tamamının kapalı yapılmasını talep ediyoruz."

Cumhuriyet savcısı da mütalaasında, sadece sanıkların savunmalarının alınmasında duruşmanın kapalı yapılmasını talep etti. Mahkeme Başkanı Veyselgarani İsmailoğlu ise duruşmanın kapalı yapılacağını bildirdi. Bunun üzerine salondaki izleyiciler ve gazeteciler dışarı çıkarıldı.

İddianamede sanıklardan, istihbarattan sorumlu eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Muharrem Durmaz, eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Hami Güney ile eski İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven'e "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", emniyet mensubu 48 kişiye de "suç örgütüne üye olma" suçlamaları yöneltildi.

Sanıkların tamamının "resmi belgede sahtecilik", "haberleşmenin gizliliğini ihlal", "özel hayatın gizliliğini ihlal", "kişisel verilerin kaydedilmesi" ve "iftira" suçlarından da cezalandırılmaları istenen iddianamede, TİB görevlileri Fikret Özdemir, Adem Altındağ ve Yaşar Yılmaz'ın da "suç örgütüne üye olmak" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlarından cezalandırılmaları talep edildi.

AA

Haber Haberleri

Mehmet Görmez’den Riyad’daki festival görüntülerine tepki: İslam'ın değerlerine saldırı
Bağdat'taki rehabilitasyon merkezinde 5 bine yakın uyuşturucu bağımlısı tedavi görüyor
Gazze'de 6 ay bombardıman altında yaşayan Salhiya: Bir ayağımız ahirette, bir ayağımız dünyadaydı
Sokak röportajı saçmalığına ne zaman son verilecek?
Özgür Özel hakkındaki "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "iftira" soruşturmasında ''yetkisizlik'' kararı