Amasya’da Grup Yürüyüş ve Ümmet Konseri Rüzgârı

Özgür-Der Amasya Temsilciliğinin düzenlediği Ümmet Konseri, 6 Mayıs Cuma Günü 20.00’da Şehzadeler Gezi Yolu Konser Platformunda gerçekleştirildi.

Açık hava konserine, havanın soğuk olmasına rağmen Amasya halkının yoğun ilgisi yanında, Özgür-Der Çorum Temsilciliği, Taşova, Erbaa, Merzifon, Havza İHH teşkilatlarından da katılımlar gerçekleşti.

Ömer Güre açılış konuşmasında, Ümmet coğrafyasında yaşanan zulümlere ve özellikle son günlerde Esed ve katliam ortakları olan İran, Rusya, PKK/PYD’nin Halep’e yönelik vahşi katliamlarını lanetlendi.

Açış konuşmasının ardından Fatih Akgül tarafından Kur’an ve meali okundu.

Ardından Grup Yürüyüş sahneye davet edildi. Grup Yürüyüş’ün solisti Mehmet Ali Aslan ve 3 arkadaşının verdiği konserde, tevhit, vahdet ve ümmet temalı ezgi ve marşlar sunuldu. Sunulan ezgi ve marşlar arasında Mehmet Ali Aslan tarafından Türkiye ve tüm Ümmet coğrafyasındaki sorunlar dile getirilerek, hakka ve adalete şahitliğin gereği duruş ve tavırlar net olarak ortaya kondu.

Konserde direniş marşları ve ezgileriyle zalimin karşısında durup, mazlum, mağdur ve mustazafların sesi olan Grup Yürüyüş, her zamanki gibi konsere gelenleri ezgileriyle ümmet coğrafyasında dolaştırdı, hüzünlendirdi, zalimlere ve tağutlara karşı öfkelendirdi, direniş ve cihat bilincini tazeledi.

Şapka takmadığı için Kemalistler tarafından idam edilen Şehit İskilipli Atıf Hoca için “kahırlar olsun o ekabir zalime” parçası, Mısır Adeviye meydanında cuntacılara hakkı haykırırken şehit edilen Esma Biltaci için “Esma” parçası, Katil Esed ve Siyonistler tarafından katledilen ve şehit edilenler için “Şehitler” parçasını dillendiren Grup Yürüyüş, bunlardan başka birbirinden güzel nice ezgi ve marşlarla ümmet ve direnişi yüreklere perçinleyerek ve son olarak etrafımızı kuşatan, Müslümanları katleden, her çağda olduğu gibi bu çağın diktatörlerine vur vur diyerek konseri saat 23:00 tamamladı.

Soğuğa rağmen yoğun katılım ve ilginin olduğu konserde, özellikle bayanların ilgisi ve ezgilere aktif katılımı dikkat çekti.

Etkinlik-Eylem Haberleri

Saraçhane'de eller Gazze için semaya kalktı: Lübnan halkının yanındayız!
Özgür-Der Gazze’de yemek ve temiz su dağıtımını sürdürüyor
Muşlu Müslümanlardan "Seccadeni Al Gel" etkinliği
Ankara'da "Soykırıma İsyan Filistin'e Destek Yürüyüşü" düzenlenecek
Özgür-Der Gazze’de yemek ve temiz su dağıtımını sürdürüyor