Altındağ’daki vandallar Suriyelilere yardımcı olan Cavit amcayı da hedef aldı

Suriyelilere yardım ettiği gerekçesi ile hedef alınan Cavit amcanın evi de dün geceki yağmacıların hedefindeydi.

HAKSÖZ HABER

Ankara Altındağ’da dün akşam saatlerinde adi vaka sayılabilecek bir olay sonrasında gerçekleştirilen ırkçı vandal saldırıların müsebbipleri, Suriyeli göçmenlere yardımcı olması ile tanınan Cavit Etleç’i de hedef aldı.

Cavit amca hedef gösterildiği için akşam evden Hafize teyze ile beraber ayrılarak başka bir mahalde geceyi geçirmişti. Sabah evine dönen Cavit amca evinin Vandallar tarafından talan edildiğini öğrendi.

Gece boyunca süren olaylar neticesinde birçok ev ve işyeri hasar aldı.

Saat üç sıralarında Cavit Etleç’in evini hedef alan yağmacılar, Cavit Etleç’in değerli eşyalarını alarak kayıplara karıştı. Cavit Etleç’in evinde bulunan televizyon, kamera ve değerli mücevherleri çalan hırsızların kim olduğu ise henüz bulunamadı.

Evde bulunan dolapların içlerini boşaltan yağmacılar değerli eşyaları çalarak kendilerince Cavit amcayı cezalandırırken, gece boyunca olayları dindiremeyen ve kalabalığı engellemekte zorlanan polislerin ne yaptığını ise kimse anlayamadı.

Cavit amca çalınan eşyalarının ardından şu latif cümleyi kurarak yüreğindeki güzelliği dışarı yansıttı. Etleç, “Benden ve hanımdan değerli değil çalınanlar.

Cavit Etleç hedef gösterildiği için artık orada yaşayamayacağını düşünüyor. Cavit amcaya yapılanların sebebi ise Suriyelilere karşı müşfik ve yardımsever davranmasıydı.

Vandalların kimler olduğunu emniyet güçlerinin bir an önce bulup gerekli işlemi yapması bekleniyor. 6-7 Eylül olaylarının adeta başlangıcı olarak nitelendirilen Altındağ’daki yağma, saldırı ve talan eylemlerinin siyasi müsebbiplerinin de hukuk karşısında cevap vermesi gerekiyor.  

2012’den beri Suriyeli mültecilerle ilgilenen, 2017’de Diyanet’in İyilik Ödülü verdiği Cavit ve Hafize Etleç çiftinin Diyanet ile yaptığı röportaj.

Yorum Analiz Haberleri

Gazze için bugün bir şey yapmayacaksak...
Almanya katliamın ortağıdır!
İşbirlikçiler tek tek sahaya iniyor!
Gazze'ye saldırıların hukuki bilançosu: Bir soykırım süreci
Siyonist çete Gazze'deki bir okulda katliam yaptı: Onlarca ölü ve yaralı var