Almanya katil İsrail’i tanımayı vatandaşlık şartı olarak dayatmaya hazırlanıyor

Katil İsrail’in tüm dünyada tepki toplayan vahşetine rağmen Almanya Siyonist çeteye arka çıkmayı sürdürüyor. Yeni vatandaşlık kanununda, “İsrail'in var olma hakkı”nı kabul etmenin şart olarak konulacağı açıklandı.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, yürürlüğe girecek yeni vatandaşlık kanununda, İsrail'in var olma hakkını kabul etmenin şart olarak konulacağını açıkladı.

Almanya'nın yürürlüğe girecek yeni vatandaşlık kanununda, İsrail'in var olma hakkını kabul etme şartının yer alması, özellikle insan hakları savunucuları tarafından eleştiriliyor. İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Salı günü yaptığı açıklamada, yeni vatandaşlık kanununda "İsrail'in var olma hakkını kabul etme" şartının bulunduğunu belirtti.

YAHUDİ YAŞAMI KONULARINDA YENİ TEST SORULARI

Karar’ın naklettiğine göre, Faeser, "Antisemitizm, İsrail devletinin var olma hakkı ve Almanya'daki Yahudi yaşamı konularında yeni test soruları eklendi. Alman değerlerini savunmayanların Alman pasaportu alamayacağını" vurguladı.

Ancak bu düzenleme, İsrail'in Gazze'de yürüttüğü ve çok sayıda sivilin ölümüne yol açan saldırılar sürerken yapılması nedeniyle tepkilere yol açıyor. Almanya, İsrail'in bu saldırılarına koşulsuz destek vermesi sebebiyle eleştirilere maruz kalıyor.

Almanya'nın İsrail'e verdiği güçlü destek, Nazi Almanyası döneminde Yahudilere uygulanan soykırımın (Holokost) toplumda meydana getirdiği "kolektif suçluluğun" ("Kollektivschuld") bir yansıması olarak görülüyor. Ancak bu tarihsel bağlama rağmen, Almanya'nın insan hakları ihlalleri olarak değerlendirilen olaylara karşı sessiz kalması tepki çekiyor.

7 EKİM'DEN BU YANA 38 BİN FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

7 Ekim tarihinde, İsrail ile Gazze Şeridi'ni yöneten Hamas arasındaki çatışmalar tekrar alevlendi. Hamas militanları, İsrail sınırını aşarak düzenledikleri saldırıda çoğu sivil olmak üzere yaklaşık bin 200 kişiyi öldürdü ve 250 kadar kişiyi rehin aldı. İsrail, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun (BMGK) derhal ateşkes ilan edilmesini öngören kararına rağmen Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürüyor ve uluslararası kınamalarla karşı karşıya kalıyor.

Gazze'deki sağlık yetkililerine göre, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in düzenlediği saldırılarda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 38 bin Filistinli öldürüldü ve yaklaşık 84 bin 700 kişi yaralandı. Harabeye dönüşen Gazze'de gıdaya, temiz suya ve ilaca ulaşmak hala çok zor.

ADALET DİVANI İSRAİL'İ SOYKIRIMLA YARGILIYOR

Güney Afrika'nın açtığı bir dava kapsamında İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırımla suçlanıyor. Mahkeme, Başbakan Binyamin Netanyahu yönetiminin, 6 Mayıs tarihinde işgal edilmeden önce bir milyondan fazla Filistinlinin sığındığı güneydeki Refah kentindeki faaliyetlerini derhal durdurmasına hükmetmişti.

Bu bağlamda, Almanya'nın yeni vatandaşlık kanunundaki bu şart, insan haklarına aykırı olarak değerlendiriliyor ve özellikle Gazze'de 38 binden fazla sivilin öldüğü bir dönemde böyle bir düzenlemenin getirilmesi, uluslararası hukuk ve insan hakları savunucuları tarafından eleştiriliyor.

Dünya Haberleri

İrlanda, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına "müdahillik" bildiriminde bulundu
Tayland’da savaş suçu işleyen İsrail askerine dava
Trump: Cumhurbaşkanı Erdoğan saygı duyduğum biri
ABD'li hava yolu şirketine ait uçağın iniş takımlarında 2 ceset bulundu
Güney Kore'de mahkeme, Yoon hakkındaki tutuklama kararının uzatılmasına karar verdi