Almanya işgal rejiminin en büyük ikinci silah tedarikçisi

Gazze’deki soykırımda Almanya da silah sanayisiyle yer alıyor. Almanya, Uluslararası Adalet Divanı’nda devam eden soykırım davasına rağmen ABD’den sonra İsrail’e en çok silah gönderen ikinci ülke.

İşgalci İsrail ordusu, Gazze'de 9 aydır büyük soykırım ve savaş suçları işlerken bu suçları sürdürebilmesinde en önemli desteklerden birini Almanya'dan aldı. İkinci Dünya Savaşı sırasında Yahudilere karşı soykırım suçu işleyen Almanya, şimdi de Yahudilerin bu suçu işlemesinde en büyük desteği sağlayan ülke konumunda. Geçmişten de süregelen İsrail’e silah yardımını 7 Ekim’den sonra artıran Berlin yönetimi, ülkedeki birçok şehrin merkezi noktalarındaki binaları 7 Ekim 2023'ten beri İsrail bayraklarıyla donatıyor. Alman liderler, sık sık soykırımcı İsrail'e olan bağlılıklarını dile getirdikleri açıklamalar yapıyor. Hakkında Uluslararası Adalet Divanı’nda Gazze’deki soykırıma ortak olmaktan dava açılan Almanya, hukuki baskılara rağmen Siyonist rejimi desteğini sürdürüyor.


UAD'DE SUÇ ORTAĞI OLARAK YARGILANDI
Güney Afrika Cumhuriyeti'nin aralık ayında İsrail'e karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) dava açmasının ardından Nikaragua da ocak ayında Almanya'ya karşı soykırım ortaklığı gerekçesiyle dava açtı. Mahkeme, her ne kadar Almanya aleyhine bir karar vermese de "soykırımın ve diğer savaş suçlarının işlendiği bir bölgeye silah sevkıyatı yapan devletleri, işlenen suçlardan sorumlu tutulabilme ihtimali olduğu" belirtiliyor. Nikaragua, dava kapsamında Almanya'nın İsrail'e sağladığı silahlarla suç ortağı olduğu temelinde bir süreci başlattı. Almanya ise buna rağmen İsrail'e silah desteğini durdurmayarak bir yandan Filistinlilere yönelik yardımları keserken diğer taraftan da İsrail’e tank mermisi, Heron insansız hava aracı, çelik yelek, tıbbi malzeme ve savaş gemisi mühimmatı gönderdi.


ALMAN SİLAHLARI GAZZE'DE CAN ALIYOR
Almanya'nın Kiel kentinde savaş gemisinin Gazze'yi bombaladığına ilişkin görüntüler İsrail ordusu tarafından daha önce yayınlanmıştı. Matador RGW 90 tipi roketatarların da Gazze'de kullanıldığına ilişkin görüntüler, İsrail askerleri tarafından sosyal medyada yayınlanıyor. İsrail'in kullandığı Merkava tankları Alman yapımı dizel motorlarla çalışıyor. Gazze'deki katliamlar sırasında ABD'nin ardından İsrail'e en fazla konvansiyonel silah sağlayan ülke olan Almanya, işgal ordusuna giden silahların yüzde 47'sini sağlıyor. Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanlığının silah ve askeri malzeme ihracat satış onayına ilişkin raporuna göre, Almanya 2003’ten beri İsrail'e toplam değeri yaklaşık 3,3 milyar avro olan 4 bin 427 münferit silah ihracatına izin verdi. Alman basınına göre, sadece 7 Ekim ile 2 Kasım arasındaki 26 günde 185 münferit ihracat izni onaylandı.

SARSILMAZ BAĞLILIK
Alman hükümet üyeleri İsrail'e desteği sürekli vurgularken Almanya'nın verdiği silahlarla İsrail'in Gazze'de Filistinlilerin ölümüne yol açtığı eleştirilerine ise kulak tıkıyor. Başbakan Olaf Scholz İsrail'i insani ilkelere sahip demokratik bir devlet olarak tanımlayarak, "Dayanışmamız kelimelerle sınırlı değil. Başbakan Netanyahu'dan yakın temas halinde kalmasını ve her türlü destek ihtiyacını bize bildirmesini istedim. İsrail'den gelen diğer destek taleplerini de derhal inceleyecek ve yerine getireceğiz" demişti. Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock da İsrail ziyareti sırasında, "İsrail'i ihtiyacı olan her şeyle destekleyeceğiz ve her şey, her şey demektir" ifadesini kullandı. Bearbock, İsrail ile Hizbullah arasında artan gerilimin ardından Lübnan'ı ziyaret eden ilk yabancı yetkili olarak Lübnan'daki tüm tarafları İsrail ile savaşmaları halinde felaketle tehdit etmişti.

Dünya Haberleri

Haiti'de 11 bin kişi çete şiddeti nedeniyle evlerini terk etti
İskoçya'da 1501 bebek uyuşturucu bağımlısı olarak doğdu
BM, Filistin yönetiminin Al Jazeera televizyonunun yayınlarını durdurma kararını eleştirdi
Katil İsrail'in İrlanda'da kapatma kararı aldığı elçilik binası "Filistin Müzesi" olma yolunda
ABD'de 15 kişinin öldüğü saldırıyı eski bir ABD askeri gerçekleştirdi