AKPli Belediyeden İskilipli’nin Celladına Övgü

‘İstiklal Mahkemesi’nin beş ünlü celladından birisi olan Kılıç Ali anısına “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi” geçen hafta Voleybol Turnuvası düzenledi.

İslam âlimi ‘İskilipli Atıf Hoca’nın darağacındayken elindeki şapkayı giydiren ve küfürler eden Kılıç Ali anısına “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi”nin geçtiğimiz hafta etkinlik düzenlediği ortaya çıktı. ‘İstiklal Mahkemesi’nin beş ünlü celladından birisi olan Kılıç Ali anısına “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi” geçen hafta Voleybol Turnuvası düzenledi.

ASLAN DEĞİRMENCİ'nin haberi:

‘İstiklal Mahkemesi’nin beş ünlü celladından birisi olan Kılıç Ali anısına “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi”nin Voleybol Turnuvası başlattığı ortaya çıktı.

Büyük çelişki

Dersim tartışmaları yaşandığı dönemde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dersim tartışmalarını bir ileri boyuta taşıyarak, İstiklal Mahkemesi zabıtlarının açıklanmasını istemiş, bu talebe sivil toplum temsilcilerinden destek yağmıştı. Ancak ‘İstiklal Mahkemesi’nin beş ünlü celladından birisi olan Kılıç Ali anısına “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi”nin Voleybol Turnuvası Başlattığı ortaya çıktı. Etkinliğin 12 – 15 Aralık 2011 tarihleri arasında düzenlendiği belirlendi.

İnanılmaz skandal

Ak Partili Belediyenin organizasyonu ile başlayan skandal etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkı verdiği de öğrenildi. İskilipli Hoca’nın asılmasında tam boynuna ilmik geçirilirken, Kılıç Ali de sarığı çıkarıp başına bir şapka geçirmiş ve küfürler etmişti. AK Partili Belediye tarafından İslam âlimine darağacındayken elindeki şapkayı giydiren ve küfürler eden Kılıç Ali anısına etkinlik düzenlenmesi “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” dedirtti.

Bu nasıl unutulur?

Atıf Hoca’nın idamının hemen ardından İstiklal Mahkemesi üyesi Kılıç Ali’nin ilk işi, sarığını çıkarttırmak olmuştu. Bununla da yetinmeyen Klıç Ali, son nefesini veren İslam alimine darağacındayken elindeki şapkayı giydirmişti. Hafız Cevdet Soydanses ve Dr. Rıza Nur bu durumu şöyle anlatıyordu: “İskilipli Hocanın asılmasında tam boynuna ilmek geçirilirken, Kılıç Ali de sarığı alıp başına bir şapka geçirmiş. …Ve küfürler etmiş. Zavallı bu şekilde saatlerce teşhir edilmiş.”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire

Başkanlığı Amatör Sporlar Şube Müdürü Vekili Fikret Çubukçu ise, “Bakış açımız sizinle farklı. Biz Cumhuriyet öncesine göre değerlendiriyoruz. Kılıç Ali Bey Gaziantep’in kurtuluşunda verdiği kahraman mücadele ile anılır. Biz etkinliğimizi bu kapsamda değerlendiriyoruz” dedi.

Atıf Hoca Kimdir?

1876’da İskilip’in Tophane köyünde doğan Muhammed Atıf, Rüştiye’yi İskilip’te bitirdi. 17 yaşında geldiği İstanbul’da son Osmanlı Âlimlerinin rahle-i tedrisinden geçti. Kabataş Lisesi Lisan Öğretmenliği’ne atandı. Medaris Müfettişliği’ne, bugünün tabiriyle YÖK Başkanlığı’na getirildi.

Alemdar, Mahfil ve Sebilürreşad dergilerinde yazmayı sürdürdü. Milli Mücadelede, İzmir’in işgaline karşı protestoya imza attı. ‘Frenk Mukallitliği ve Şapka’yla birlikte 9 eseri bulunan Atıf Hoca 4 Şubat 1926’da idam edildi. Mezarı 2008’de bulunabildi…

MİLAT

Haber Haberleri

Suriye yeni bir hikayeye başlarken bize düşen sorumlulukların farkında olmalıyız!
Sistematik bir katliamı "Bahane" olarak görme hezeyanı
Türkiye’deki Suriyeli muhacirler Halep’e dönmeye başladı
Şeyho Duman vefat etti
BM temsilcisine Hamas protestosu