Akhisar'da Gazze ile dayanışma eylemi gerçekleştirildi

Akhisar Filistin'i Destekleme Platformu, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekmek ve Filistin halkının direnişine destek vermek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Platformun yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşanan soykırım ve İsrail'in uyguladığı şiddet politikaları sert bir şekilde kınandı.

Açıklamada, İsrail'in Gazze'de bir yıldır devam eden saldırılarıyla 42 binden fazla insanın, özellikle kadın ve çocukların katledildiği belirtildi. Batı'nın bu vahşeti görmezden gelmesi eleştirilirken, uluslararası toplumun suskunluğunun İsrail'in işlediği insanlık suçlarını cesaretlendirdiği vurgulandı.


Akhisar Filistin'i Destekleme Platformu, İsrail'in emperyalist güçlerin desteğiyle bölgedeki soykırım ve katliamları artırdığına dikkat çekerek, bu zulmün sadece Filistin’i değil, tüm bölgeyi tehdit ettiğini belirtti. Gazze’de yaşananların Lübnan ve Yemen’e sıçradığına işaret edilen açıklamada, Filistin halkının onurlu direnişi selamlandı ve tüm dünya Müslümanlarına dayanışma çağrısı yapıldı.


Platform, Filistin'e yapılan desteğin artırılması ve boykot çağrılarının genişletilmesi gerektiğini ifade ederek, Gazze'deki direnişin insanlığın onuru olduğunun altını çizdi.


Akhisar'dan yapılan yürüyüş sırasında, "Kahrolsun İsrail", "Yaşasın Aksa Direnişi","Direnen Gazze Kazanacak "ve "Nehirden Denize Özgür Filistin" sloganları atıldı. 

Etkinlik-Eylem Haberleri

7 Ekim'in yıldönümünde Batman halkı meydanlara akın etti!
İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencileri Gazze için toplandı
Kahramanmaraş’ta birinci yılında Aksa Tufanı selamlandı!
Özgür-Der Gazze’de yemek ve temiz su dağıtımını sürdürüyor
Aksa Tufanı’nın 1. yıldönümünde Muş'tan Gazze'ye selam